Evenimentul Zilei > Social > Italia este printre ţările europene cu cea mai lentă conexiune la internet
Italia este printre ţările europene cu cea mai lentă conexiune la internet

Italia este printre ţările europene cu cea mai lentă conexiune la internet

Conform raportului Worldwide Broadband Speed ​​League 2020, întocmit de British Cable, viteza internetuluii în Italia este printre cele mai proaste din Europa de Vest. Iat[ ce scrie La Stampa.

Având în vedere multitudinea discuţiilor despre transformarea digitală, munca inteligentă și învățământul de la distanță, este destul de impresionant să descoperim faptul că Italia nu are încă infrastructura necesară pentru a pune în aplicare în mod eficient toate acestea, conexiunea la internet fiind de fapt mult prea lentă. Mai rău: este printre cele mai proaste din Europa.

Conform raportului Worldwide Broadband Speed ​​League 2020, întocmit de British Cable, în Italia viteza medie de descărcare este de 23,18 megabiți pe secundă. O cifră care -aşa cum raportează Cable –  permite descărcarea unui film de dimensiunea a 5 gigaocteți (deci, în înaltă definiție) în puțin sub 30 de minute. La prima vedere nu pare un rezultat prost. Păcat doar că în toată Europa de Vest, doar Vaticanul (19,12 Mbps) şi Insulele Faroe (15,47) se descurcă mai rău. 

Pentru a găsi alte națiuni europene cu conexiuni mai lente decât cea italiană, trebuie să mergem în Europa de Est, unde Italia este urmată doar de Kosovo (20.30), Bosnia Herțegovina (15.66), Albania (12.36) și Macedonia Nord (11,48). Vecinii noștri cei mai apropiați în schimb sunt cu mult înaintea noastră: Spania atinge o viteză medie de 55,84 Mbps, Franța ajunge la 51, Germania la 42 și chiar Austria ne depășește (ușor) atingând 27 Mbps. Ţările scandinave și România se confirmă în fruntea clasamentului.

La nivel mondial, pe primul loc se află Liechtenstein (229,98), în timp ce celelalte două trepte ale podiumului sunt ocupate de insula Jersey (218,37) și Andorra (213,41). Pe locul patru se află Gibraltar, urmat de Luxemburg. Pe scurt, primele cinci țări din lume pentru viteza lățimii de bandă sunt microstatele europene, favorizate de dimensiunile lor mici – ceea ce face mai ușoară deservirea întregii țări cu fibră optică de-acasă – și evident, de bogăția lor (unele dintre națiunile menționate mai sus sunt paradisuri fiscale). Top zece la nivel mondial continuă cu alte țări europene – Islanda și Elveția pe locul șase și șapte – și se termină cu Monaco, locul 9 şi Ungaria, pe locul 10. 

Puține surprize vin din fața țărilor cu cea mai proastă conexiune din lume. De fapt, Sudanul de Sud, a cărui viteză medie nu depășește 0,58 Mbps, câștigă recordul negativ. Alte națiuni care populează în partea de jos a clasamentului, precum Guineea Ecuatorială, Etiopia, se află și ele în Africa subsahariană. Somalia și Sudan. În plus față de națiunile continentului african, cele mai tulburate țări din Orientul Mijlociu sunt cele mai slabe, cum ar fi Siria și Yemenul, care se clasează pe locul doi în ultimul loc.

https://www.lastampa.it/tecnologia/news/2020/09/24/news/italia-tra-le-peggiori-in-europa-per-velocita-di-banda-1.39340141 

Traducerea: Rador

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: