Italia bagă toată Europa în carantină. Alertă pentru românii care vin în Peninsulă

Italia bagă toată Europa în carantină. Alertă pentru românii care vin în Peninsulă

Italia a anunțat, luni, că testul Covid-19 la intrarea în țară este necesar până la finalul lunii. De asemenea, toate persoanele care vin din blocul comunicar vor intra în carantină.

Ministerul italian al Sănătăţii Roberto Speranza a anunțat, luni, prelungirea până pe 30 aprilie a obligativității unui test Covid-19 la intrarea în țară.

Două teste Covid și carantină de 5 zile pentru toți cei care vin din țările UE

Testul trebuie efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii în Italia, plus o carantină de 5 zile pentru oricine soseşte aici venind dinspre orice altă ţară din UE. La finalul acestei perioade de carantină este din nou obligatorie efectuarea unui alt test Covid-19, relatează agenţia EFE. Pe 30 martie, ministrul Roberto Speranza semnase un decret prin care a instituit aceste măsuri în cazul persoanelor care în ultimele 15 zile au fost într-o ţară membră a UE. Valabile iniţial până pe 6 aprilie, pentru a acoperiPaştele Catolic şi a descuraja călătoriile în străinătate în această perioadă, măsurile au fost acum extinse pratic până la sfârşitul lunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi o parte dintre italieni au renunţat la planurile de vacanţă în afara ţării, în ultimele zile multe avioane au decolat din Italia, în special către Spania. Pe de altă parte, autorităţile italiene vor permite toate călătoriile către Austria, Marea Britanie şi Israel, până în prezent aceste călătorii fiind permise doar pentru motive profesionale.

De asemenea, luni se încheie cele 3 zile de lockdown naţional instituit în timpul Sărbătorilor Pascale. În acest interval toate centrele comerciale au fost închise şi ieşirile din casă interzise, cu excepţia urgenţelor sau a mersului la serviciu.

Italia vaccinează anti-Covid în biserici și muzee

Pe de altă parte, presa din Peninsulă a anunțat conceperea unui plan ambiţios pentru accelerarea campaniei naţionale de imunizare. Astfel, Italia a decis să folosească o serie de spaţii mai puţin obişnuite, precum biserici şi muzee, în care să administreze vaccinurile.

Cotidianul Corriere della Sera a relatat, duminică, faptul că veneţienii vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui „vaporetto” (taxi acvatic) special. Începând de luni, acesta va administra vaccinuri persoanelor de peste 80 de ani.

În Monza, regiunea Lombardia, incintele din proximitatea tribunei amenajate în perimetrul celebrului circuit de motociclism din oraş vor fi utilizate ca spaţii de vaccinare în următoarele două săptămâni. În orașul istoric Napoli, mai multe muzee s-au alăturat demersului.

Sursa foto: Corriere della Sera