Evenimentul Zilei > Actualitate > Slujbă de Înviere în cadru restrâns la Vatican. Papa Francisc: Dumnezeu pregătește o istorie nouă
Slujbă de Înviere în cadru restrâns la Vatican. Papa Francisc: Dumnezeu pregătește o istorie nouă

Slujbă de Înviere în cadru restrâns la Vatican. Papa Francisc: Dumnezeu pregătește o istorie nouă

Doar 200 de credincioși și clerici au putut participa în noaptea de Înviere la slujbă, iar Papa Francisc a transmis un mesaj către toți credincioșii.

Papa Francisc a transmis un mesaj către toți catolicii, cu ocazia Paștelui, și a vorbit despre marea problemă care afectează omenirea de mai bine de un an. Suveranul Pontif  i-a chemat pe credincioşi la Vigilia Pascală din Sâmbăta Mare să nu-şi piardă speranţa în criza prelungită a coronavirusului,

Papa Francisc, mesaj de Înviere, în timpul pandemiei de coronavirus

La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă. Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă”. A spus Papa Francisc în bazilica Sfântul Petru.

„În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”. A mai afirmat liderul bisericii catolice. La slujba de Înviere au participat doar 200 de credincioși și clerici. Și asta din cauza restricțiilor adoptate în timpul pandemiei.

„Dumnezeu nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător”

Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioşi să împrospăteze zi de zi începutul drumului, uimirea primei întâlniri cu Domnul „şi, modeşti, să ne lăsăm surprinşi de căile lui Dumnezeu”, conform Agerpres. „Dumnezeu nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător. Înviat, El nu sfârşeşte niciodată să ne uimească.

„Credinţa nu este un repertoriu din trecut, Isus nu este un personaj depăşit. Merge alături de tine zi de zi, în situaţia pe care o trăieşti, în încercarea prin care treci, în visele pe care le porţi cu tine. Chiar dacă totul ţi se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde”. A mai afirmat Papa Francisc.