Evenimentul Zilei > International > Italia a decis să se închidă în fața cetățenilor din 13 țări. Iată lista completă
Italia a decis să se închidă în fața cetățenilor din 13 țări. Iată lista completă

Italia a decis să se închidă în fața cetățenilor din 13 țări. Iată lista completă

Oficialii din peninsulă au anunțat că au luat o măsură ce vizează mai multe țări.

Oficialii din Italia au decis, joi, să-și închidă graniţele pentru persoanele care sunt cetățeni ai 13 ţări. Printre acestea se numără și Republica Moldova, țară considerată ca având un risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a precizat Ministerul italian al Sănătăţii.

„La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea cu cea mai mare precauţie”, a declarat Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătăţii. Persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a mai precizat ministerul. De asemenea, Italia a suspendat zborurile dinspre și către țările amintite mai sus, conform Agerpres.

Tot în „Cizmă”, în această săptămână, ministrul Sănătății a propus ca persoanele care refuză tratamentul să fie spitalizate cu forța. Decizia a fost luată după ce au apărut noi focații de infectare în regiunea Veneto, în partea de nord a țării.

„Evaluez, acum, împreună cu departamentul juridic, posibilitatea spitalizării obligatorii în cazuri în care o persoană trebuie să fie tratată, însă refuză tratamentul”, a declarat Roberto Speranza. Presa din peninsulă a anunțat că această măsură coercitivă a fost folosită în cazul unei femei în vârstă din Monza (Lombardia), care în martie nu a vrut să meargă la spital, deși avea simptome.

Persoanele are sunt bolnave și nu vor să accepte regulile de izolare sunt paisibile de închisoare. Perioada de carantină de 14 zile pentru cei care vin în Italia din țări din afara zone Schengen este obligatorie. La nivel național, rata infectărilor și deceselor a scăzut vizibil de la relaxarea măsurilor de restricție, de la începutul lunii mai.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: