Italia, 2-0 cu Ecuador, într-un amical de pregătire pentru Euro 2024

Italia, 2-0 cu Ecuador, într-un amical de pregătire pentru Euro 2024 Sursa foto: Facebook - Squadra Azzurra

Italia a învins cu 2-0 selecționata Ecuadorului, într-un meci amical înaintea turenului Euro 2024 din Germania. Meciul s-a desfășurat pe Red Bull Arena, Harrison, New Jorsey. Squdra Azzurra a dominat meciul de la început și până la fluierul de final.

Italia a dominat toată partida

Primul gol al partidei a fost înscris de Pellegrini după doar trei minute de joc. Scorul final a fost stabilit de Nicolo Barella în minutul 90+4.

Italienii au deschis scorul rapid în partida desfăşurată pe Red Bull Arena, în Harrison, New Jersey. Lorenzo Pellegrini a înscris în minutul 3 şi a stabilit scorul pauzei. Astfel, Italia a bifat a doua victorie din acest an și al patrumea meci consecutiv fără înfrângere.

De parta cealaltă ecudaoriernii au consmenat prima înfrângere după șase partide consecutive fără înfrângere. După ce a trecut de Venezuela, Italia s-a impus și în fața Ecuadorului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Italia-Ecuador 2-0, într-un meci amical înaintea campionatului european de fotbal

Sursa foto: Corriere dela Serra

Squadra Azurra a deschis scorul după doar trei minute de joc

Italia a deschis repede scorul, după doar trei minute de joc, când Dimarco execută o lovitură liberă, apărarea adversă respinge mingea până la Pellegrini care expediază un șut plasat și îl învinge pe golkeperul advers, Burrai. Ecuador încerarcă o replică în minutul 11, însă ștul ui Caicedo este respins de apărarea Squadrei Azzura.

Patru minute mai târziu, în minutul 15 Italia pornește pe un contra-atac periculos, Bellanova centrează de partea dreapta, dar Dimarco ajunge cu întârziere la balonul expediat de coechipierul său. Cu 10 minute înainte de final Ecuador a fost la un pas să obțină egalarea, însă apărarea Italiei a închis bine zona.

Italia-Ecuador 2-0, într-un meci amical înaintea campionatului european de fotbal

Sursa foto: Arhiva EvZ

A doua victorie pentru Italia din acest an

La cinci minute după reluarea jocului, Italia trimite puțin pe lângă poartă prin lovitura de cap a lui Zaniolo. Replica adversarilor vine în minutul 60, Ecudoar atacă insistent, însă șutul lui Sarmiento a fost blocat de apărarea italienilor. În minutul 73 Mancini este eliminat.

În finalul partidei după patru minute de prelungiri, la ultimul contra-atac al partidei, Italia punctează din nou, de această dată prin Barella, servit perfect de Osolini, cu un șut excepțional sub transeversalăm potrivit Skysport.