Pro TV a ales comentatorii de la Euro 2024. Revenire de senzație, după o pauză de 20 de ani

Pro TV a ales comentatorii de la Euro 2024. Revenire de senzație, după o pauză de 20 de ani Mircea Lucescu, după tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024. Ce șanse are România. Sursa foto: Facebook

Găzduiește Campionatul European de fotbal, turneul va începe pe 14 iunie. Tricolorii s-au calificat după o pauză de opt ani, iar evoluția elevilor lui Iordănescu va fi comentată de Mihai Dedu, Ion Alexandru, Andrei Grecu și Cristian Pintea.

Tricolorii s-au calificat la Euro 2024 după o pauză de opt ani. Campionatul European de Fotbal va începe în luna iunie și va fi transmis de Pro TV. Prima partidă a competiției se va desfășura pe Alianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen, vineri, 14 iunie, de la ora 22.

Pro TV va transmite meciurile României de la Euro 2024

Naționala României va disputa primul meci de la Euro 2024 pe 17 iunie, împotriva câștigătoarei dintre Ucraina, Israel sau  dintre Bosnia și Islanda. Pro TV a desemnat echipa de comentatori, astfel, meciurile vor fi analizate de Ion Alexandru, Andrei Grecu, Cristian Pintea și Mihai Dedu. Cel din urmă, prezentator de știri al postului, revine pe postul de comentator după o absență de două decenii.

Germania va găzdui 51 de meciuri, meciuri care vor fi difuzate de Pro TV. Pro Arena va transmite 6 partide din ultima etapă. Odată cu participarea României, audiențele vor crește considerabil față de ediția precedentă. Cel mai așteptat meci din faza grupelor este cel cu Belgia, dat fiind faptul că partida se va desfășura într-o zi de sâmbătă. FRF trimite un singur arbitru la Euro 2024, centralul Istvan Kovacs, numărul 6 în lista arbitrilor FIFA la UEFA.

Ne puteți urmări și pe Google News
Bilete Euro 2024. Cât costă și cum pot fi achiziționate

Euro 2024. Sursa foto: UEFA

Istvan Kovacs, singurul arbitru român delegat la turneul din Germania

„Informaţia mea e că UEFA a luat decizia de a-l opri în lotul pentru EURO pe Istvan Kovacs, nu şi pe Haţegan. Singura brigadă care merge la EURO e a lui Istvan Kovacs. Acum e numărul 6 în lista arbitrilor FIFA la UEFA. E locul 6, el a fost promovat”, a declarat Dan Udrea .

Euro 2024, preliminarii

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Meciurile tricolorilor din grupele Euro 2024

Tricolorii au fost repartizați în Grupa E a turneului final Euro 2024, după ce elevii lui Edi Iordănescu au fost băgați în urna 2 pentru tragerile la sorți. Primele meciuri din grupa României se vor desfășura după cum urmează:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00);
  • 17 iunie: Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00);
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00);
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00);
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00);
  • 26 iunie: Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00).

Primele două echipe din grupe se califică în faza superioară a turneului Euro 2024, unde vor întâlni cele mai bune echipe clasate pe locul trei din cele șase grupe ale competiției, potrivit Sport.ro.