Răpirea celor trei adolescenţi israelieni a reprezentat evenimentul-cheie care a sporit tensiunile între Israel şi palestinieni înainte de declanşarea conflictului sângeros din Fâşia Gaza, soldat cu moartea a peste 2.130 de palestinieni şi 70 de israelieni, notează agenția germană DPA.

„În cursul nopţii, Forţele de Apărare Israeliene (IDF) i-au ucis într-un schimb de focuri pe Amer Abu Aisha şi Marwan Qawasmeh, cei doi asasini ai lui Eyal, Gilad şi Naftali”, a informat pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Peter Lerner.

Eyal Yifrah, 19 ani, Gilad Shaar, 16 ani, şi Naftali Fraenkel, 16 ani, au fost răpiţi la 12 iunie în timp ce făceau autostopul în apropierea unei colonii israeliene la sud de Ierusalim, amintește Agerpres. Ei au fost apoi împuşcaţi, iar trupurile lor au fost găsite pe un câmp la nord de oraşul Hebron, în Cisiordania, după trei săptămâni de la răpirea lor.

Răpirea celor trei a declanşat un val de arestări şi raiduri în Cisiordania, ceea ce a condus la intensificarea atacurilor cu rachete din Gaza, culminând cu conflictul sângeros de 50 de zile din Fâşia Gaza.