Evenimentul Zilei > International > Un Expert în ISLAMOFOBIE suedez s-a înrolat în ISIS și face apel la lansarea de ATACURI în Suedia
Un Expert în ISLAMOFOBIE suedez s-a înrolat în ISIS și face apel la lansarea de ATACURI în Suedia

Un Expert în ISLAMOFOBIE suedez s-a înrolat în ISIS și face apel la lansarea de ATACURI în Suedia

Michael Nikolai Skramo este un suedez specializat în multiculturalism și mai ales în islamofobie. El și-a luat numele de Abu Ibrahim Al-Swedi.

În septembrie 2014, Al-Swedi și-a luat nevasta și cei patru copii și a plecat în Siria să îngroașe rândurile ISIS.

În februarie 2015, el a apărut într-un clip de propagandă jihadist, îmbrăcat în uniformă de camuflaj și curățând o pușcă. Al-Swedi le dădea o serie de sfaturi practice jihadiștilor aspiranți din Suedia și-i îndemna să vină și se înroleze în rândurile ISIS.

„Frații mei, ‘hijrah’ (emigrația) și ‘jihad’ sunt atât de simple: Costă doar câteva coroane”, spunea el în suedeză. „În adâncul inimii nu vă doriți să luptați și să-i arătați lui Allah ce aveți să-i oferiți? Ușa jihadului este lângă tine și te așteaptă. Este cel mai rapid drum spre Jannah (Paradis).”

Ziarul suedez Expressen spune despre Skramo că s-a convertit la Islam în 2005, după care a călătorit în întreaga lume islamică învățând araba și religia musulmană.

Recent, fostul expert în islamofobie a făcut apel la lansarea de atacuri teroriste în țara sa natală, ca răspuns la faptul că mai mulți suedezi luptă voluntari alături pe kurzi, în asediul asupra ultimului fief ISIS, orașul sirian Raqqa.

Pe Twitter, Skramo a scris:

„Să facă Allah ca să se trezească un leu. Un Mujahid în Suedia, care să răspundă la chemarea jihadului în mijlocul dușmanului.”

Numărul suedezilor care luptă în rândurile ISIS este estimat la 80-100 plus circa 60 de minori.