Evenimentul Zilei > International > ISIS se pregăteşte să atace sinagogile şi şcolile evreieşti din Turci. Informaţii incendiare despre diabolicul plan al temutei grupări jihadiste
ISIS se pregăteşte să atace sinagogile şi şcolile evreieşti din Turci. Informaţii incendiare despre diabolicul plan al temutei grupări jihadiste

ISIS se pregăteşte să atace sinagogile şi şcolile evreieşti din Turci. Informaţii incendiare despre diabolicul plan al temutei grupări jihadiste

Mai mulţi terorişti din cadrul reţelei Stat Islamic au elaborat planuri pentru a ucide copii evrei în Turcia "în următoarele 24 de ore sau în următoarele zile", ţintind grădiniţe, şcoli şi centre de tineret, scrie Sky News.

Informaţii despre ceea ce responsabilii serviciilor de informaţii descriu drept un atac "iminent" au fost obţinute de la şase membri ai aşa-zisului Califat, care au fost arestaţi în oraşul turc Gaziantep săptămâna trecută.

Cea mai vizată locaţie a atacului este sinagoga din districtul Beyoglu din Istanbul, unde se află un centru al comunităţii şi o şcoală.

"În acest context, măsuri de securitate extraordinare sunt luate dincolo de nivelul de alertă ridicat, instaurat de poliţia turcă, şi este adoptată o atitudine vigilentă în rândul comunităţii evreieşti", a declarat o sursă din cadrul serviciului de informaţii, pentru Sky News.

"Măsuri antiteroriste sub acoperire şi alte măsuri secrete sunt implementate 24 de ore din 24 (…) Această amenimţare este mai mult decât credibilă. Acesta este un plan activ", a adăugat sursa.

"Nu ştim pentru când este programat atacul. Ar putea avea loc în următoarele 24 de ore sau în următoarele zile", a precizat sursa.

Turcia a primit aproximativ trei milioane de refugiaţi şi există dovezi solide că mai mulţi atacatori care au participat la atentatele de la Paris şi Bruxelles şi care au cetăţenie europeană, au mers în Siria pentru a se antrena şi s-au întors în Europa, ascunşi printre refugiaţi.

Turcia se află în prezent sub presiunea din ce în ce mai mare a reţelei Stat Islamic şi a separatiştilor kurzi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: