Editura Evenimentul si Capital

Irina Radu, președinte director general al Televiziunii Române Șefa postului public face dezvăluiri: reorganizarea și Eurovisionul, printre proiectele TVR. „Eliberarea unor bani plătiți degeaba pe anumite salarii va permite pași importanți”

Irina Radu
Autor: | | 8 Comentarii | 2653 Vizualizari

Postul public este aproape în comă, dar Irina Radu, șefa venită de câteva luni la conducerea TVR, spune că va lua măsuri drastice, cu speranța că va găsi soluții de redresare.

Nu mai sunt bani de programe, iar rating-ul e aproape inexistent, TVR se încăpățânează însă să trăiască și chiar să scape de cei pe care îi plătește degeaba. Surpriza postului public: ne întoarcem la Eurovision!

- EVZ: Când va fi gata grila de toamnă şi ce noutăţi pregăteşte TVR?

- Irina Radu: Grila de toamnă este gata; de câţiva ani încoace ne tot plângem că e o grilă din sărăcie; acum - după ce am trecut prin momentul în care era să ne blocăm - nu mai spunem nimic; trebuie să lucrăm cât mai bine cu ce avem, până ni se va decide soarta la nivel parlamentar şi guvernamental. Noutăţile vizează mai ales ideea de a face ordine pe canale, toate canalele şi toate teritorialele făceau de toate; o strategie greşită, la care s-a ajuns că să aibă toată lumea de lucru. TVR1 mai face câţiva paşi importanţi spre a deveni canal de actualitate şi informaţie; TVR2 rămâne un puzzle generalist; TVR3 se orientează spre Cultural şi Regional; până spre după-amiază vom difuza emisiuni realizate de teritoriale, iar seara emisiuni culturale realizate în ţară sau în Bucureşti.

- Cum este audiența?

- Ratingul nu va creşte fabulos acum. Ratingul creşte când investeşti. Reorganizarea şi eliberarea unor bani plătiţi degeaba pe anumite salarii va permite paşi importanţi. Avem patru luni de când TVR are şi Consiliu de Administraţie şi preşedinte. Sigur că încă nu ne-am pus de acord cu toate aspectele, dar vom avea ajutoare mai învăţate decât noi - EBU ne va susţine cu consultanţă gratuită, cu specialişti de cel mai înalt nivel, aşa că poate asta ne va ajuta să depăşim cearta de nivel jos sau interesele personale sau politice.

- Se poate întineri publicul?

- Publicul va întineri dacă folosim stilul în care percepe el mesajul. Nu vom avea fete dezbrăcate - o fi bine, o fi rău? - dar trebuie să aducem oameni tineri, proaspeţi. Ce-ar fi să vreau şi eu înapoi la ştiri după 20 de ani şi 20 de kg? Oamenii din TVR trebuie să înţeleagă că munca de televiziune este pentru ceilalţi - indiferent de ce le place, sau le convine lor. Am fost bucuroasă că lumea a urmărit Media Music Awards. Nu am mai avut atâţia telespectatori pe comercial de când a plecat Dragoş Pătraru.

- Mergem la Eurovision?

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI