Evenimentul Zilei > International > Iranul ripostează. Acuzații grave pentru Trump: „Statele unite mint!”
Iranul ripostează. Acuzații grave pentru Trump: „Statele unite mint!”

Iranul ripostează. Acuzații grave pentru Trump: „Statele unite mint!”

Șeful diplomației din Iran, Mohammad Javad Zarif, a declarat că se va ajunge până la ONU pentru a demonstra că SUA mint și că drona doborâtă s-ar fi aflat, de fapt, în spațiul aerian iranian.

Drona americană doborâtă joi „a încălcat spaţiul aerian iranian” a anunţat ministrul de externe de la Teheran, Mohammad Javad Zarif, care a publicat pe Twitter coordonatele aparatului doborât, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Drona „a fost atinsă la ora locală 4:05 (miercuri 23:35 GMT), la 25°59'43'' latitudine nordică şi 57°02'25'' longitudine estică, se precizează în postarea şefului diplomaţiei iraniene.

„Am găsit bucăţi ale dronei americane în apele NOASTRE teritoriale, în locul în care a fost doborâtă”, a adăugat Zarif.

Ministrul iranian de externe anunţase anterior că ţara sa intenţionează să prezintă problema „în faţa ONU” pentru a demonstra că „Statele Unite mint” atunci când afirmă că aparatul a fost doborât în timp ce zbura în spaţiul aerian internaţional.


După doborârea unei drone americane, care ar fi încălcat spațiul aerian al Iranului, coniderată de aceştia „dronă spion”, preşedintele SUA, Donald Trump a afirmat că în curând iranienii vor afla dacă SUA vor recurge la represalii

Pe Twitter, Tramp a scris că „Iranul a făcut o mare greşeală!''.

Întrebat ulterior de ziarişti dacă SUA vor recurge la lovituri aeriene împotriva Iranului, drept represalii pentru doborârea dronei, Trump a răspuns: ''Veţi afla în curând!''.

Unitatea de elită a armatei iraniene, Gardienii Revoluţiei, a a afirmat că drona americană de tipul Global Hawk a fost doborâtă de o rachetă deasupra Mării Oman, după ce a încălcat spaţiul aerian al Iranului.