Evenimentul Zilei > Justitie > Irakianul care fabrica arme 3D a fost reținut. Poliția a închis „fabrica” ilegală
Irakianul care fabrica arme 3D a fost reținut. Poliția a închis „fabrica” ilegală

Irakianul care fabrica arme 3D a fost reținut. Poliția a închis „fabrica” ilegală

Bărbatul de origine irakiană care confecționa ilegal arme și componente, cu ajutorul unei imprimante 3D, a fost reținut de polițiști.

Detalii șocante apar în cazul irakianului care își făcuse fabrică de armament lângă Timișoara. Polițiștii confirmă că în locuința acestuia a fost găsit un adevărat arsenal de luptă, cu arme adevărate de asalt. Sursele Evz.ro arată că Mustafa Al-Khudairi ar face parte industria de armament a lui Sadam Hussein, el fiind suspectat inclusivd e acțiuni teroriste. Bunăoară, armele pe care le confecționa lângă Timișoara, cu ajutorul imprimantei 3D nu sunt detectabile, ele neputând fi ”citite” de scannerele antitero.

Fost luptător în armata irakiană, cu misiuni atât în Orientul Mijlociu cât și în Europa, bărbatul  stă în România de aproape 10 ani. Printre altele, se ocupa și cu traficul de arme nedetectabile, pe care le confecționa  la o imprimantă 3D. acesta făcea chiar și grenade, pe care le livra clienților apelând la servicii de curierat rapid sau, dacă clienții erau din zona de vest a țării, apelând la un anume șofer de taxi, care a fost dus și el la audieri.

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că măsura a fost dispusă după ce, în urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR şi din judeţul Timiş, în casa bărbatului au fost descoperite mai multe arme și componente și muniție.

Irakianul  locuiește în Dumbrăvița, cea mai bogată comună din România, într-o vilă. Aici s-a găsit un adevărat arsenal. E primul caz de acest fel cunoscut în România și se pare că bărbatul lucra împreună cu mai multe alte persoane.

„În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate două arme letale de asalt, automate, cu destinaţie militară, susceptibile a proveni din contrabandă, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de armă, muniţie cu capsa percutată – 20 de bucăţi, componente confecţionate pentru dispozitive explozive, 64 de încărcătoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimantă, o unitate PC, 3 hardware externe şi 15 imprimante 3D”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti pe linia prevenirii şi combaterii săvârşirii de fapte care aduc atingere regimului armelor şi muniţiilor, precum şi pentru combaterea traficului ilicit de arme şi muniţii, sunt efectuate cercetări faţă de un bărbat de 46 de ani, cu dublă cetăţenie (irakiană şi britanică).

„Astfel, ieri, 8 iulie, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat 6 percheziţii domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât şi la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în activităţi”. A precizat IGPR, în comunicatul de presă.

Potrivit celor arătate de polițiști, irakianul ar fi conceput și proiectat armele din polimer și material plastic cu ajutorul echipamentelor informatice și de proiectare 3D.

„Totodată, în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul ar fi conceput şi proiectat arme din material plastic sau polimer, cu caracteristicile armelor letale, de foc, semiautomate, folosind echipamente informatice şi electronice de proiectare 3D”, se mai arată în comunicatul IGPR.

Acțiunile s-au desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

”Fabrică” irakiană de arme de asalt lângă Timișoara

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: