Evenimentul Zilei > International > Ipoteză şoc: „RussiaGate” – un complot al serviciilor occidentale pentru a-l răsturna pe Trump
Ipoteză şoc: „RussiaGate” – un complot al serviciilor occidentale pentru a-l răsturna pe Trump

Ipoteză şoc: „RussiaGate” – un complot al serviciilor occidentale pentru a-l răsturna pe Trump

Fostul consilier pe probleme de politică externă al echipei electorale a lui Trump, George Papadopoulos, a făcut declaraţii senzaţionale.

Papadopoulos a venit cu clarificări despre „dezinformările” care l-au forţat să pledeze vinovat în ancheta „Trump-Rusia”, afirmând marţi că întreaga afacere a fost „practic fabricată” de servicii de informaţii occidentale.

Papadopoulos, de 31 de ani, care a pledat vinovat în octombrie 2017 pentru că a făcut declaraţii false agenţilor FBI, a spus într-un interviu pentru canalul Fox că ştia că ancheta lui Robert Mueller a fost o „făcătură”, dar nu a putut vorbi decât după ce a fost condamnat.

„A fost o cantitate atât de mare de dezinformare legată de cazul meu. Era vorba de un profesor pe care l-am întâlnit la Londra şi despre care FBI a declarat că era un agent rus”, a spus el.

Papadopoulos vorbea despre Joseph Misfud, care, potrivit FBI, era un agent rus având legături cu înalţi oficiali de la Moscova. A fost declarat dispărut de autorităţile italiene în septembrie 2018.

„M-am întâlnit cu acest om printr-un intermediar care reprezenta FBI în Marea Britanie şi ne-am întâlnit la universitatea din Roma. Nu mă aşteptam ca tipul ăsta să fie agent rus”, a declarat Papadopoulos. „Apoi, această persoană mi-a spus că ruşii au nişte e-mail-uri ale lui Hillary Clinton. Nu l-am crezut. Nu era o persoană credibilă.”

Papadopoulos a spus că această întâlnire şi apoi o altă întâlnire „bizară” cu Alexander Downer, un înalt diplomat australian din Marea Britanie, la care a făcut comentarii despre ideea că ruşii ar avea mail-uri ale lui Clinton, au declanşat ancheta FBI privind campania prezidenţială a lui Trump.

„De fapt, eu sunt cel care l-a semnalat pe Downer la FBI şi lui Robert Mueller din cauza comportamentului său straniu din timpul întâlnirii mele cu el. Îşi scotea telefonul şi mă înregistra. Era foarte bizar.”

Papadopopulos, care a stat 14 zile într-o închisoare federală din Wisconsin, a declarat că a fost interogat timp de peste 20 de ore, timp în care anchetatorii ar fi încercat să-l forţeze să „recunoscă” faptul că ar fi spus cuiva din echipa de campanie electorală a lui Trump despre întâlnirile sale cu Misfud.

„Deoarece, dacă aş fi vorbit indiferent cui din echipă, acest lucru ar fi putut fi încadrat la conspiraţie, dar în realitate serviciile de informaţii occidentale au fabricat totul”, a adăugat el. „Discutam  cu oamenii lui Mueller şi ei încercau să mă facă să spun ceva ce ştiam că nu este adevărat, dar nu am putut s-o fac (să spun că nu e adevărat – n.r.). Trebuia să mă limitez doar la fapte.”

Papadopoulos a vorbit despre această încercare în recenta sa carte, „Ţinta Statului Paralel: Cum am fost prins în capcana complotului care urmărea să-l dea jos pe preşedintele Trump”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: