Cel care a incriminat ipoteza unor teroriști la Revoluție a explicat: După 22 decembrie, Gărzile patriotice (n.r. – un fel de armată a PCR) conduse de Pârcălăbescu au tras.

Cercetătoarea Alice Barbu a lansat un scenariu interesant: ce s-ar fi întâmplat dacă Ceaușescu nu ar fi fost executat? El nu a vrut să cedeze. Sacrificarea lui Ceaușescu a fost făcută de comuniști ca ei să reziste în continuare. Decizia a fost luată în cabinetul generalului Stănculescu de grupul de putere de atunci: Iliescu, Roman, Voiculescu. Nu a discutat nimeni cu noi, cu membrii completului. Avocații soților Ceaușescu nu au declarat recurs.

„Era o vărsare de sânge nevinovat în continuare”

Fostul procuror a poveștit cum, deși era un simplu procuror, l-a audiat pe ministrul de interne Tudor Postelnicu. „După vreo două ore mi-a spus ce s-a întâmplat cu cadavrele de la Timișoara. Până seara l-am arestat pe șeful crematoriului”.

Referitor la controversatul proces de la Târgoviște, Voinea a relatat: „Rechizitoriul l-am scris eu de mână. Am făcut încadrarea pe infracțiuni contra umanității. Era și o criză juridică, nu mai funcționau instituțiile statului comunist. Altfel era o vărsare de sânge nevinovat în continuare”.