Ionuț Stroe: La propunerea PNL, au fost adoptate, în cadrul coaliției, soluțiile pentru problemele din zona prețurilor și facturilor la energie

Ionuț Stroe: La propunerea PNL, au fost adoptate, în cadrul coaliției, soluțiile pentru problemele din zona prețurilor și facturilor la energie sursa foto. EVZ

Coaliția de guvernare a adoptat soluțiile propuse de PNL pentru rezolvarea problemelor legate de majorarea prețurilor la facturile de energie.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că soluţiile pentru criza preţurilor şi a facturilor la energie au fost adoptate, la propunerea liberalilor, în şedinţa coaliţiei de guvernare.

Purtătorul de cuvânt al PNL a susținut o declarație de presă pe acest subiect, la sediul PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aseară, la propunerea PNL, au fost adoptate în cadrul coaliţiei soluţiile pentru problemele din zona preţurilor şi facturilor la energie. Din punctul nostru de vedere, este un plan acoperitor care practic extinde o protecţie în ceea ce priveşte populaţia, dar şi zona industrială, zona agenţilor economici. Este, dacă vreţi, o versiune îmbunătăţită a pachetului din toamna anului trecut, iar el este exact în linia propunerilor PNL pentru a acoperi o plajă mult mai mare de beneficiari, pentru a avea efecte mai profunde decât cele existente şi pentru a extinde şi a avea o perioadă mai lungă de protejare”, a spus Stroe, la sediul PNL.

Sursa: gov.ro

Soluțiile identificate de PNL și adoptate în coaliție

Purtătorul de cuvânt al PNL a prezentat soluţiile care au fost adoptate, luni seara, în şedinţa coaliţiei de guvernare, menite să ducă la o reducere a prețului din facturi.

„Soluţiile adoptate ţin în primul rând de recalcularea tuturor facturilor greşite, fără penalităţi şi fără debranşări. Este un proces de stornare care deja de astăzi a pornit, urmând ca în următoarele zile să fie recalculate toate cele peste un milion de facturi greşite. Cea de-a doua soluţie ţine de protejarea consumatorilor casnici, atât la consumul de gaz, cât şi la consumul de energie electrică, prin plafonarea şi scăderea acestor plafoane, pentru a evita preţurile uriaşe prin creşterea plajei de consum, adică sunt acoperiţi mult mai mulţi beneficiari şi prin creşterea compensaţiei la factură, adică un ajutor suplimentar. Cea de-a treia soluţie avansată ţine de protecţie extinsă pentru IMM-uri, pentru zona economică. Aceasta s-a făcut prin plafonarea preţurilor”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Sursa foto: EVZ

Măsurile de protecție vor fi incluse într-o Ordonanță de Urgență

Ionuț Stroe a precizat că Biroul Executiv al PNL a acordat, marţi, întreaga susţinere politică pentru acest pachet de protecție socială. Soluțiile propuse de PNL vor fi transpuse într-o Ordonanţă de Urgenţă ce va fi adoptată în cel mai scurt timp.

„Solicităm instituţiilor care se ocupă cu verificarea şi cu reglementarea pieţei de energie să efectueze în continuare controale într-un mod mult mai curajos şi mult mai ferm, pentru că din punctul nostru de vedere este inexplicabilă situaţia în care în România s-au greşit peste un milion de facturi”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.