Ion Țiriac și Serena Williams nu au îngropat „securea războiului”. Replica miliardarului: „Este cea mai mare?”

Ion Țiriac și Serena Williams nu au îngropat „securea războiului”. Replica miliardarului: „Este cea mai mare?” Ion Țiriac. Sursa foto: EVZ

Ion Țiriac a contestat faptul că Serena Williams, retrasă de la US Open 2022, este cea mai mare jucătoare din istoria tenisului. Este știut faptul că în ultimii ani, miliardarul român a făcut mai multe afirmații dure la adresa jucătoarei americane.

Ion Țiriac și Sorana Cîrstea au prefațat turneul Țiriac Foundation Trophy, din categoria WTA 125, programat la București săptămâna viitoare. Printre subiectele abordate în timpul conferinței s-a numărat și retragerea Serenei Williams, iar Ion Țiriac a reacționat după ce  reporterul dela ProSport a numit-o pe Serena Williams (40 de ani) „cea mai mare campioană a tenisului”.

Ion Țiriac a purtat un dialog inedit cu reporterul în cadrul conferinței de presă care a precedat turneul WTA 125 Țiriac Foundation Trophy, după ce Sorana Cîrstea a spus că „nu a avut prea multe sentimente” după retragerea Serenei Williams.

Ion Ţiriac: „De Margaret Court ați auzit?”

Ion Țiriac consideră că Margaret Court (80 de ani) este cea mai mare jucătoare de tenis, deși australianca a câștigat 13 dintre cele 24 de titluri de Grand Slam într-o epocă boemă a tenisului, înainte de Era Open, începută în anul 1969! De partea cealaltă, Serena a cucerit toate trofeele de Grand Slam, 23 la număr, în Era Open.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Întrebarea se referea la faptul că s-a retras cea mai mare campioană a tenisului”, a continuat reporterul, moment în care a intervenit Ion Țiriac: „Dar este cea mai mare?”.

Întrebarea fostului tenismen a primit un răspuns de la reporter: „Cea mai titrată!”, dar imediat Ion Țiriac a amintit de Margaret Court: „De o australiancă, Court Smith Margaret, ați auzit cumva?”, a mai spus miliardarul român.

Ion Țiriac, noi „săgeți” către Serena Williams

„Aaaa, de Era Open Vorbești? Atunci s-au cam schimbat regulile din toate punctele de vedere în Era Open. Venind înapoi acasă, ați întrebat-o pe ea de Serena, eu nu vreau să comentez de Serena, o să spun că a fost o jucătoare de tenis matematică, extraordinară. Îi cunosc familia de când aveau 15 ani, aceste fete au jucat la mine fără să ceară un leu, un dolar, o rublă sau un yen pentru prezență și erau o familie deosebită.

Viața schimbă lumea, banii schimbă persoanele. Sigur, e o personalitate care o să rămână în sportul lor, probabil ca cea mai mare câștigătoare de bani din lume, în acest moment, în sport. Din premii sigur că da, 90 de milioane de dolari, dar un sportiv de nivelul ăsta câştigă pe teren doar 10 – 12% din totalul banilor. Consideră ca are 900 de milioane, miliardul!”, a ţinut să lămurească Ion Țiriac.

Serena Williams sau Margaret Court?

Margaret Court este jucătoarea cu cele mai multe trofee de Grand Slam cucerite în carieră, 24, între 1961 și 1973. Şi totuşi, susținătorii Serenei Williams susțin că titlurile australiencei nu ar avea însă aceeași greutate.

Era Open, cea a tenisului profesionsit actual, a început în anul 1968. Sora mai mică a familiei Williams are 23 de trofee de Grand Slam, 7 la Australian Open, 3 la Roland Garros, 6 la Wimbledon și 5 la US Open, relatează gsp.ro.