Evenimentul Zilei > Sport > Previziuni sumbre pentru Simona Halep. Ion Țiriac, adevărul despre campioana României „Se mișcă prost”
Previziuni sumbre pentru Simona Halep. Ion Țiriac, adevărul despre campioana României „Se mișcă prost”

Previziuni sumbre pentru Simona Halep. Ion Țiriac, adevărul despre campioana României „Se mișcă prost”

Miliardarul român Ion Țiriac a vorbit într-un interviu despre Simona Halep, menționând că sportiva este extraordinar de talentată și de rapidă, însă se mișcă prost. El a mai dezvăluit și motivul pentru care nu poate urmări meciurile de tenis.

Ion Țiriac a vorbit deschis într-un interviu despre performanța sportivă a Simonei Halep, punctând faptul că aceasta îi datorează totul familiei ei. Deși este o jucătoare multitalent, ea nu se prea înghesuie la turnee, pentru a face performanță.

„Halep este un fenomen care s-a născut exact ca Năstase. Simona Halep datorează totul familiei care a împins-o și pe urmă ei însăși, care s-a sacrificat fizic și psihic.

Un multitalent, o jucătoare care a avut mult succes, care a făcut o diferență mare în România în lumea sporturilor și probabil că o să rămână una din cele mai mari personaje ale societății române, nu numai a sportului românesc”, a precizat Țiriac.

El a continuat și a spus despre Halep că mai poate juca tenis încă cinci sau șase ani, cu siguranță, atât timp cât este competitivă.

Vorbind despre posibilitatea ca Halep să ajungă numărul unu, miliardarul a spus că acest lucru e puțin mai greu de realizat, în special din cauza faptului că sportiva joacă destul de puțin la turnee.

Ion Țiriac dezvăluie de ce nu poate urmări un meci de tenis

Miliardarul a dezvăluit motivul pentru care nu poate urmări un meci de tenis. El pune totul pe seama unei deformări profesionale, care nu-l lasă să se bucure de o partidă de tenis. În schimb, se poate foarte ușor bucura de fotbal.

„Eu am spus totdeauna și spun un lucru care e foarte greu de înțeles pentru un telespectator sau chiar pentru un sportiv. Simona este o jucătoare extraordinar de rapidă, dar care se mișcă prost”, a mai spus Țiriac despre Halep, potrivit Antena 3.

Ce turnee importante WTA şi ATP vrea să aducă la Bucureşti, Ion Țiriac

Fostul tenismen a declarat, sâmbătă, că îşi propune să aducă în România în viitorul apropiat turnee de categoria WTA 500 şi ATP 500.

Fiind prezent la tragerea la sorți a tabloului primei ediţii a turneului Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125), miliardarul a precizat că încearcă să construiască o arenă de tenis la Otopeni.

„Eu încerc să ajung la un turneu 500 ATP, având în vedere că turneul de la Belgrad ar trebui să se întoarcă în România în 2024. Mai mult de atât, fiind proprietarul unei jumătăţi a turneului din Elveţia, de la Geneva, oarecum sunt de acord cu ATP-ul că dacă le dau două turnee de 250 pot obţine unul de 500.

Nu am încă două de 250, am unul şi jumătate, încerc să fac rost şi de jumătatea cealaltă. La WTA cred că e mai uşor să îmi vândă ei direct un turneu 250… şi vedem cum ajungem şi acolo la un turneu de 500”, a precizat Țiriac.

Turneul WTA 125 de la Bucureşti, organizat şi cu sprijinul Ministerului Sportului, are un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare şi un tablou de dublu cu opt echipe, potrivit Agerpres.