Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Țiriac detronat de coronavirus. Averea lui nu mai e ce a fost
Ion Țiriac detronat de coronavirus. Averea lui nu mai e ce a fost

Ion Țiriac detronat de coronavirus. Averea lui nu mai e ce a fost

Din acest an, Ion Țiriac, a fost detronat din poziția de cel mai bogat om de sport din lume. Miliardarul român a fost devansat, conform calculelor făcute de Celebrity Net Worth, de fostul mare star din baschet, Michael Jordan. 

 

Ion Țiriac are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

„Începand cu aprilie 2020, averea lui Michael Jordan este estimată la 2,2 miliarde de dolari”, a anunțat Celebrity Net Worth.

„Din păcate pentru Ion Țiriac, ultima parte a anului 2019 și prima parte din 2020 nu au fost atât de generoase pentru el. Iar criză economică recentă anunță un an dificil pentru imperiul construit în domeniul financiar, imobiliare, hoteluri și călătorii”, a precizat sursa citată, potrivit RomâniaTV.

Potrivit Celebrity Net Worth, Ion Țiriac a profitat din plin de relațiile pe care și le-a făcut în Germania pentru a se îmbogăți după căderea regimului comunist. Conform estimărilor, averea lui era deja de 100 de milioane de dolari în 1991, ajungea la 500 de milioane de dolari în 2000, la 900 de milioane de dolari în 2005, iar în 2007 ajungea la un miliard de dolari.