Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Iliescu nu a primit cu sorcova! Și-a făcut apariția la geam și a stins lumina, în ciuda „colindătorilor”
Ion Iliescu nu a primit cu sorcova! Și-a făcut apariția la geam și a stins lumina, în ciuda „colindătorilor”

Ion Iliescu nu a primit cu sorcova! Și-a făcut apariția la geam și a stins lumina, în ciuda „colindătorilor”

Ion Iliescu nu este uitat nici în acest an. Un grup de persoane, în frunte cu protestatarul Marian Ceaușescu, au mers la poarta fostului președinte al României pentru a-l „sorcovi”. La fel ca și anul trecut, din versuri nu au lipsit urările legate de închisoare. Dacă anul trecut fostul șef de stat a închis geamul pentru a nu auzi urările, în acest an a apărut la fereastră și apoi a stins lumina.

Se pare că Marian Ceaușescu și-a făcut o tradiție din a merge la poarta lui Ion Iliescu pentru a-l „sorcovi”. Imaginile au fost făcute publice chiar de celebrul protestatar, care a ținut să precizeze pe rețelele de socializare faptul că fostul șef de stat este viu.

„În timpul sorcoviri Criminalul Iliescu. fantoma vie a bolșevismului a apărut la geam.
PS Acest Criminal este viu”, a scris Marian Ceaușescu la postarea de pe Facebook în care s-a filmat, în direct, la poarta lui Ion Iliescu.

Ajuns la locuința fostului președinte al României, celebrul protestatar a făcut exact așa cum spune tradiția, întrebând gazda dacă primește sau nu „colindătorii”.

„Tovarășu criminal Iliescu, primiți cu sorcova?”, a început Marian Ceaușescu, apoi a spus câteva versuri. Brusc, acesta s-a oprit, pentru că la fereastră a apărut chiar Ion Iliescu, care a dispărut destul de repede și lumina s-a stins. Anul acesta nu a fost nevoit să închidă geamul, ca anul trecut, pentru a nu asculta urările „colindătorilor”.

Urări în prima zi din an, versuri special compuse pentru Ion Iliescu

„Sorcova vesela,

Pentru tine e veselie, că nu ești în pușcărie

Pentru noi este tristețe, că liber ești la bătrânețe.

Sorcova vesela, să trăiești, să îmbătrânești,

Pentru toate o să plătești.

Ai vrut să fii șef de stat, peste morți tu ai călcat.

Sorcova vesela

De la Moscova ce-ai făcut?

Te-au învățat muscali să ne omori ca șacalii.

Sorcova vesela, criminalule Iliescu

Am venit să te sorcovim

Ai promis că vei face o lume mai bună și ne-ai adus o nouă ciumă.

Sorcova vesela, așteaptă o țară întreagă, îmbrăcată în veghe, să te vadă.

Sorcova vesela, să trăiești să îmbătrânești, în pușcărie să stai”, este doar prima parte din sorcovă, partea pe care Marian Ceaușescu a scris-o special pentru Ion Iliescu.

Fostul șef de stat este judecat în două mari dosare, două mari evenimente unde mulți oameni și-au pierdut viața. Unul dintre ele este cel al Revoluției, iar cel de-al doilea este Dosarul Mineriadei.