"Şi vicepremierul rus a avut ieşirile lui nepotrivite. Chiar survolarea teritoriului ţării presupunea o înţelegere, se anunţă când un demnitar de stat trece cu avionul, nu e o chestie comună, nu e un turist oarecare. Aşa ceva intră în practica raporturilor normale între state, dar asta arată anormalitatea situaţiei în care e aflăm. Rogozin, în fond, era vinovat. Trece peste un stat independent, o face aşa, de capul lui, într-o situaţie complicată?", a explicat Ion Iliescu, citat de mediafax.ro.

Fostul președinte a menţionat faptul că astfel de chestiuni capătă conotaţii neplăcute în momente cum sunt cele pe care le traversăm, iar comportamentul demnitarilor poate să afecteze imaginea pe care o proiectează asupra statului respectiv, asupra politicii, asupra măsuriilor şi poziţiilor exprimate.

Întrebat dacă România ar trebui să răspundă instituţional la ceea ce a scris Rogozin pe reţele de socializare privind venirea cu "bombardierul", Iliescu a spus: "Aia a fost o obrăznicie din partea lui şi răspunsul i-a fost cam pe măsură, a fost în consonanţă".