Contactat de jurnaliștii EVZ, Ion Cristou a continuat dezvăluirle senzaționale făcute cu puțin timp în urmă, la Antena 3, în emisiunea Cătălinei Porumbel.

Ion Cristoiu a explicat:„E vorba de creearea unei emoții de nivelul unei isterii naționale, printr-un vot al Parlamentului European, vizând activarea articolului 7 importiva României. Din câte se știe, popularii europeni dominanți în UE și în Parlament s-au pricopsit cu problema Poloniei și Ungariei. Pe de-o parte, Ungaria și Polonia înseamnă partide care țin de popularii europeni, iar pe de alta,  două state de mult simpatizate de occident. În aceste condiții popularii europeni au interesul unei abateri a atenției prin transformarea României în oaia neagră a Uniunii Europene.

Pe de-o parte pentru că România este condusă de un partid socialist, pe de alta pentru că România a fost și este oaia neagră a Estului în politica Occidentului de după 1989. Un vot în Parlamentul European pentru activarea articolului 7 nu înseamnă nimic din punct de vedere practic, deoarece doar Consiliul aprobă asta și Consiliul are nevoie de consens. Din punct de vedere al politicii interne s-a declanșat o isterie națională sub sloganul „PSD ne scoate din UE”, o isterie cu toate notele specifice. Se va vorbi de ridicarea vizelor pentru români, de expulzarea românilor care muncesc in străinătate, lucruri neadevărate, dar România e o țară ușor e manipulat, mai ales când se declanșează o mașinărie.

Aceasta ar crea emoția națională pentru uriașe demonstrații și dacă va fi așa, PSD cade de la guvernare indiferent de majoritatea parlamentară pe care o are. Iar Klaus Iohannis, care și-a făcut un scop al vieții din a prelua el frâiele președenției UE de la 1 ianuarei 2019, e în stare de orice pentru ca la Palatul Victoria să vină un Guvern-marionetă.

Un Guvern al meu 2, care poate fi condus de unul din oamenii săi din PSD”, a declarat Ion Cristoiu.

 

Ce a stârnit reacția:

În luna octombrie, România va fi supusă unui vot, iar de acest vot va depinde și ce se întâmplă în țară cu Guvernul, conform Antena 3. Mai mult, se pare că în aceeași perioadă sunt anunțate mai multe proteste. Jurnalistul Ion Cristoiu susține că isteria ar putea fi declanșată doar dacă se va cere activarea articolului 7 pentru România. 

"Se întâmplă ceva și o să enumăr câteva fapte ciudate care arată că se pregătește ceva. (…) Domnul Dragnea a pus punctul pe i, știe și el anumite lucruri și anume că în grupul PPE, care e cel mai puternic, se încearcă să mute tunurile de pe Ungaria și Polonia, dar nu numai că sunt în PPE, ci pentru că sunt țări demult considerate ale Occidentului, din multe puncte de vedere, și mută tunurile pe o țară care e România, care nu numai că e condusă de socialiști, dar e România, din '90 noi am fost oaia proastă a fostului lagăr socialist. Probabil că emoția va fi stârnită de acest vot. Eu încerc să îmi imaginez, dar e greu să îmi imaginez pentru că este chiar un coșmar, ce ar însemna un vot care să ceară activarea articolului 7. A cere oficial un vot ca în cazul Ungariei, nu înseamnă nimic, practic trebuie să se întrunească comisia, dar imaginați-vă ce isterie, și cu ajutorul manipulării prin presă, s-ar crea în România. Imediat s-ar spune că Dragnea ne scoate din Uniunea Europeană, că nu o să mai putem să călătorim fără vize, că nu o să putem să mergem în concediu, că cei din străinătate vor fi întorși acasă (…). Plecând de la premisa o emoție care ar putea să ducă chiar la demonstrații sincere, ar fi aceasta" a declarat jurnalistul Ion Cristoiu la Antena 3 la emisiunea "Ediție Specială" moderată de Cătălina Porumbel.

 "Se pare că și PSD-ul știe ceva"

"Că e ceva în neregulă, vă dau câteva exemple. Acea declarație ciudată a lui Dragnea de după CEx că el nu are nicio treabă cu amnistia și că o cere baza partidului. E clar că era un semnal pe care probabil îl are și Viorica Dăncilă, că în Parlamentul European ea se va angaja că nu va da o ordonanță de urgență. Dar ce e mai ciudat, sunt un fel de mici lăsări din partea PSD la legea Offshore, dar am citit o știre că ei sunt pregătiți, prin ordonanță de urgență, să modifice legile justiției, care sunt deja promulgate, în sensul celor convenite, sau observației Comisie de la Veneția. Se pare că și PSD-ul știe ceva și încearcă să contracareze. După părerea mea, dacă e pregătită la ăia să ne-o tragă și dacă Dragnea anunță că renunță la tot și dacă se întoarce Laura Codruța Kovesi la rugămintea lui Dragnea la DNA, tot merg înainte", a mai spus jurnalistul.

 
Iohannis "va fi în stare de orice"

Întrebat dacă se poate ca președintele Klaus Iohannis să își dorească sancționarea României la Bruxelles, jurnalistul a declarat că nu a văzut nicio opoziție. "Până acum eu nu l-am văzut criticând acest lucru, sigur, nu va cere el asta. Când a venit premierul Olandei, în loc să îl pună la punct, a zis că abia așteaptă să ne critice Olanda. Eu nu am pomenit. (…) În această ambiție, în acest scop de a dărâma Guvernul, e în stare de orice. Așa că nu m-ar mira. (…) El va fi în stare de orice pentru ca 1 ianuarie să îl găsească pe el lider regional, european…", a conchis Ion Cristoiu.