Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Cristoiu clarifică situația Sorinei Pintea. Iohannis, pus la zid!
Ion Cristoiu clarifică situația Sorinei Pintea. Iohannis, pus la zid!

Ion Cristoiu clarifică situația Sorinei Pintea. Iohannis, pus la zid!

Ion Cristoiu a vorbit despre situația Sorinei Pintea, explicând că un om e vinovat numai atunci când judecătorii dau o sentință definitivă.

Jurnalistul a punctat că trebuie urmărite implicațiile cazului, adică cine are de câștigat și cine nu.

„Cred că în cazul de față nici nu trebuie să discutăm dacă este sau nu este adevărat. Trebuie să vedem implicațiile social politice ale acestui caz. Cine a câștigat și cine a pierdut. Scandalul cătușelor i-a explodat în față lui Marcel Ciolacu pentru că, dintr-o imprudență, a anunțat că PSD va suspenda automat pe toți cei chemați la DNA sau la DIICOT. E o teză a lui Klaus Iohannis aberantă pentru că orice om chemat la Parchet nu trebuie să fie neapărat vinovat, nici măcar când ajunge la a doua instanță.

În societățile democratice, procurorul este un punct de vedere. Are niște suspiciuni și vrea să vadă dacă ele sunt adevărate sau nu. Chemarea, convocarea la Parchet nu înseamnă absolut nimic. Înseamnă o anumită suspiciune. Un om e vinovat numai în momentul în care există o sentință definitivă. Klaus Iohannis a introdus această mizerie, spunând că toți cei chemați la Parchet sunt penali”, a spus Cristoiu, la Antena3. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: