Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis vrea „armonizare” cu Ponta pe relațiile externe
Iohannis vrea „armonizare” cu Ponta pe relațiile externe

Iohannis vrea „armonizare” cu Ponta pe relațiile externe

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, după discuția pe care a avut-o cu omologul său portughez, Aníbal Cavaco Silva, că este nevoie de un proces de armonizare între modurile în care el și premierul fac politică externă.

 „Eu sunt relativ nou în această funcție, și în consecință cred că este încă nevoie de un proces de armonizare între modul în care face Președinția politică externă și modul în care face primul ministru politica externă. Dar, dincolo de aceste nevoi de armonizare, pot să vă asigur că politica externă a României este și va rămâne una coerentă. Știm foarte bine care sunt prietenii noștri, cum este, sigur, Portugalia, și nu există niciun pericol pentru modul în care România își tratează prietenii și partenerii”, a spus Iohannis întrebat, de un jurnalist portughez, cum vede „ieșirea” premierului Victor Ponta din țară. La rândul său, președintele portughez, întrebat despre cum va afecta relațiile economice bilaterale „criza politică” din România, a declarat: „Este un principiu al relațiilor dintre țări. Un șef de stat care vizitează o țară nu comentează problemele politice interne ale țării vizitate”.

Pensiile speciale, așteptate

În legătură cu Legea pensiilor speciale pentru parlamentari, adoptată marți în plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului, președintele Iohannis a spus că va face o analiză asupra acestui subiect după ce va primi actul normativ de la Parlament. „Mă voi referi la această chestiune după ce primesc de la Parlament legea și voi face o analiză profundă”, a spus șeful statului.