În țara noastră urmează să fie organizate ateliere cu participarea unor experţi ayurveda, deoarece populația și-a arătat un interes crescut pentru medicina tradițională indiană, a anunțat, miercuri, vicepreședintele indian, Venkaiah M. Naid.

„India se bucură să transmită în continuare tradiţia milenară a yoga şi în ţara dumneavoastră. Yoga este sistemul medical tradiţional al Indiei şi, având în vedere interesul crescut al populaţiei române pentru ayurveda, am decis să lansăm informaţii despre ayurveda, aşadar să diseminăm informaţii despre ayurveda, să organizăm ateliere cu participarea experţilor, pentru a atinge scopuri curative, preventive şi a pune în beneficiul populaţiei române toate avantajele tradiţiei ayurveda”, a declarat vicepreședintele indian, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Ayurveda tradițională este o practică de medicină alternativă, veche de 5.000 de ani, cu rădăcinile în India antică, este cel mai vechi sistem de medicină din lume. Tratamentul are drept scop restabilirea echilibrului sistemului minte-corp.