Evenimentul Zilei > Politica > Unde a fost surprins Iohannis la începutul anului
Unde a fost surprins Iohannis la începutul anului

Unde a fost surprins Iohannis la începutul anului

Președintele Klaus Iohannis și-a început anul la peste 2.000 de metri altitudine, împlinindu-și una dintre marile sale pasiuni.

Șeful statului a schiat, sâmbătă, în munții Sebeşului din masivul Şureanu, pe un domeniu situat la cea mai mare altitudine din ţară, potrivit unor surse de la fața locului, citate de Agerpres. Situat în "Elveţia României", domeniul schiabil privat dispune de opt pârtii, cu diferite grade de dificultate, în lungime totală de 11 kilometri. Drumul până la Domeniul schiabil Şureanu traversează zone mirifice, cum ar fi Valea Frumoasei, cea care l-a inspirat şi pe Mihail Sadoveanu în scrierile sale.

Iohannis a fost în mai multe rânduri şi în iarna trecută la schi în munţii Sebeşului, pe domeniul situat la peste 2.000 de metri altitudine. Preşedintele Klaus Iohannis este un iubitor al muntelui şi nu este pentru prima dată când este surprins de turiști în diferite regiuni montane din România.

În septembrie 2017, Iohannis s-a fotografiat alături de mai mulţi tineri pe Vârful Negoiu, imaginea fiind postată pe Facebook de un clujean. În luna august 2017, şeful statului a postat pe Facebook o fotografie în care se afla la Bâlea Lac, mărturisind că drumeţiile montane rămân o pasiune pentru el şi că România are, probabil, cele mai spectaculoase peisaje din Europa.

Felicitări pe pârtie

La începutul anului 2017, aflat tot la schi în munții Sebeșului, Klaus Iohannis a fost felicitat de un protestatar din Piața Victoriei pentru intervenția de la Guvern, când a condus ședința Executivului Grindeanu. Iohannis i-a răspuns bărbatului ”A fost bună-, așa-i? Au văzut că nu pot să facă ce vor”.

„Om fain”

Salvamontiştii din Buşteni s-au întâlnit, pe 4 noiembrie 2017, la peste 2.000 de metri altitudine, cu preşedintele Klaus Iohannis, aflat cu un grup de persoane. Salvatorii care se întorceau de la o acţiune s-au fotografiat cu preşedintele, concluzionând că acesta este „un om fain”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.