Editura Evenimentul si Capital

Iohannis îl acuză pe LAUFER: „Relativizarea antisemitismului (...) poate INCITA la URĂ”

Autor: | | 4 Comentarii | 4430 Vizualizari

Klaus Iohannis condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic, subliniind că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile şi denotă grave carenţe de educaţie, cultură, diplomaţie şi istorie.

Precizările şefului statului vin după declaraţiile lui Ilan Laufer, care l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism, după ce preşedintele a refuzat să semneze numirea acestuia la MDRAP.

„Relativizarea antisemitismului reprezintă o acţiune periculoasă, care poate genera manifestări antisemite şi discriminatorii şi poate incita la ură”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului consideră că Ilan Laufer, "însuşindu-şi cu bună ştiinţă un text cu acuzaţii ridicole, lipsite de orice fundament real, a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste".

„Personajele care proferează asemenea acuzaţii scandaloase se descalifică automat şi nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnităţi în statul român”, se precizează în comunicat.

Preşedintele Iohannis este de părere că aceste declaraţii reprezintă un "nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii şi tendinţele xenofobe".

„Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine şi sunt de natură a afecta pacea socială”, susţine şeful statului.

Potrivit acestuia, recuperarea memoriei Holocaustului, precum şi combaterea antisemitismului au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii, iar astfel de declaraţii cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obţinute de ţara noastră în toţi aceşti ani.

„România este activ implicată în demersurile internaţionale de combatere a antisemitismului, fapt recunoscut şi apreciat ca atare”, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

De asemenea, "pentru o mai bună cunoaştere a culturii comunităţii evreieşti şi pentru prezervarea adevărului istoric", preşedintele Iohannis a pledat, încă de la începutul mandatului său, pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului.

"În iunie 2017, preşedintelui Klaus Iohannis i-a fost decernată distincţia 'Light Unto the Nations', cel mai prestigios premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American. Preşedintelui Klaus Iohannis i-a fost recunoscut astfel rolul decisiv în consolidarea democraţiei şi statului de drept, precum şi eforturile sale susţinute în promovarea toleranţei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, precum şi pentru întărirea relaţiilor ţării noastre cu SUA şi Israel", mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Stupoare la Loto, astazi! Ce s-a intamplat cu numerele! LIVE

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI