Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis l-a decorat pe Cristian Țopescu. Mesajul președintelui
Iohannis l-a decorat pe Cristian Țopescu. Mesajul președintelui

Iohannis l-a decorat pe Cristian Țopescu. Mesajul președintelui

Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler lui Cristian Țopescu, ocazie cu care șeful statului a afirmat că tinerii pot găsi în acesta modele de inspirație.

"Tinerii români pot găsi modele de inspirație în performanțele dumneavoastră, adevărate lecții de viață și exemple ale tăriei de caracter. Timp de 40 de ani, ați adus în casele noastre momentele în care sportivii români au obținut victorii incredibile, devenind astfel unul dintre cei mai dinamici și eficienți vectori de promovare a României în lume. Vocea dumneavoastră, decența, eleganța și profesionalismul comentariilor au reprezentat momente de regăsire în valoare, în devotament și dragoste pentru sport și pentru România, în cele din urmă", a spus Iohannis, la ceremonia de decorare a lui Țopescu, de la Palatul Cotroceni, conform Agepres. 

El a subliniat că Țopescu este o personalitate care și-a dăruit întreaga activitate, talentul și priceperea sportului românesc, amintind că parcursul profesional al acestuia este complex și excede calității de comentator sportiv. 

Acesta a arătat că în 1960 și 1962 Cristian Țopescu a obținut două titluri de campion național la hipism și, după retragerea din activitatea competițională, a devenit reporter sportiv la Televiziunea Română.

"Lunga dumneavoastră carieră de reporter și comentator sportiv a consemnat peste 5.000 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene, publicarea a peste 200 de articole cu subiect sportiv în presa scrisă, precum și a volumelor 'Steaua, performanță și prestigiu' (1988) și 'Fair play' (2003)", a precizat șeful statului.

Președintele i-a urat lui Cristian Țopescu "La mulți ani", sănătate și împlinirea tuturor aspirațiilor, în contextul în care peste patru zile acesta va împlini vârsta de 80 de ani.  Șeful statului a dezvăluit că cel mai bine i-a rămas în memorie comentariul lui Cristian Țopescu în momentul în care Nadia Comăneci a luat primul 10.

Cristian Țopescu i-a mulțumit președintelui pentru decorație. "În pragul împlinirii unei vârste, sper, respectabile, în fața președintelui țării mele, pot să spun doar un singur cuvânt: Mulțumesc", a afirmat el.

Pe 9 martie, Klaus Iohannis a semnat decretul prin care i-a conferit lui Cristian Țopescu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, în semn de "înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea și devotamentul cu care a susținut și promovat valorile sportului național, pentru intuiția, căldura și erudiția cu care a comentat performanțele sportului românesc".

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: