Stan Gheorghe este cel care l-a scăpat pe Sebastian Ghiță de acuzațiile de corupție,  într-o justificare ce conține fix 23 de cuvinte:

"Am ajuns la concluzia că hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator", scria Gheorghe Stan, șeful Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție, în motivele de retragere a apelului făcut de DNA în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi din poliție și parchete din Prahova.

Practic, în 23 de cuvinte a fost închis un proces de mare corupție.

Potrivit documentului, decizia de renunțare la apel a fost luată doar după ce a fost studiat rechizitoriul cazului, hotărârea de achitare dată în faza de fond și motivele de apel depuse de DNA. Așadar, SS nu a analizat întregul dosar de urmărire penală aflat la Înalta Curte.

 

Gheorghe Stan își începe de săptămâna viitoare mandatul de judecător la CCR, fiind propus în aceasta funcție de PSD.

Adresa ex-șefului SS care a fost trimisă la Înalta Curte are o pagină și trei randuri.

Acuzațiile DNA

Sebastian Ghiță era acuzat de dare de mită, cumparare de influență, spălare a banilor, șantaj, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Toți inculpații din acest dosar fuseseră achitați în faza de fond, dar procurorii DNA au contestat decizia. Acum, Stan a retras apelul, iar la următorul termen, în septembrie, Înalta Curte urmează să ia act de acest lucru.

Fostul șef al controversatei Secții de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan, numit judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani, ceruse să îi fie rezervat un post de procuror la secția specială, până la încetarea mandatului de la CCR.