Evenimentul ZileiPoliticaIohannis: „Solicit demiterea imediată a ministrului de Interne și a ministrului de Externe. Imediat înseamnă imediat!”

Iohannis: „Solicit demiterea imediată a ministrului de Interne și a ministrului de Externe. Imediat înseamnă imediat!”

Iohannis: „Solicit demiterea imediată a ministrului de Interne și a ministrului de Externe. Imediat înseamnă imediat!”
În urma scandalului generat de proasta organizare a alegerilor din diaspora, președintele Klaus Iohannis a solicitat demiterea lui Carmen Dan și a lui Teodor Meleșcanu.

Klaus Iohannis a solicitat demiterea ministrului de Interne și a ministrului de Externe, ca urmare a proastei organizări a alegerilor europarlamentare.

„Am fost ieri la Bruxelles la două întâlniri politice importante: o reuniune informală la Consiliul European și o reuniune a PE-ului. Pot să vă spun că foarte mulți lideri europeni au apreciat pozitiv rezultatele referendumului. Este primul referendum din UE care a reușit după foarte multă vreme. Totul s-a putut datorită vouă. Repet, în Europa, românii contează, iar după rezultatele de la referendum ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni.

Numărătoarea se apropie de sfârșit. Avem confirmate date care sunt foarte bune. Este un rezultat extraordinar de bun care readuce România în normalitatea europeană. Este un foarte mare succes pe care îl aveți. Cu toate acest vești bune, pozitive, din țară și din străinătate, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Am avut două alegeri. Am avut probleme și în țară: foarte mulți români s-au revoltat că au trebuit să stea la coadă. Se vede că întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului, nicidecum pentru încurajarea votului. 

Probleme extrem de grave au fost la multe dintre secțiile de votare din străinătate. Aceste probleme trebuie rezolvate urgent. Nu am încredere în Guvern să găsească soluții rapide și corecte. Voi înființa la nivelul AP o comisie pentru a identifica problemele majore și de a propune soluții autorităților care pot pune în practică. Este evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător aceste alegeri trebuie să plătească cu funcția. Vorbesc despre urmarea politică. Fiindcă nu au știut sp-și dea demisia de onoare, solicit demisia imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne.”, a declarat Klaus Iohannis.


Accesează: