„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri  pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.”, se arată în comunicatul Guvernului.

Acțiunea vine în contextul în care CEx al PSD a votat, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. 

Ulterior, Tudorel Toader a afirmat că în timpul discuției purtate cu Viorica Dăncilă, premierul nu i-a cerut demisia din funcția de ministru al Justiției.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut „o simplă precizare” privind discuția cu premierul Viorica Dăncilă. El a infirmat informația apărută în spațiul public, conform căreia i-a cerut premierului un termen de gândire.

„O simpla precizare !

Eu nu i-am solicitat dnei prim ministru nici un termen de gandire privind demisia, in conditiile in care domnia sa nu mi-a cerut demisia.

A ramas ca acest subiect il vom aborda maine dimineata, la orele 09.30”,a scris ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: