„Ar fi cel puţin hazardat să vă spun acum ce va negocia Parlamentul după ce devin eu preşedinte. Pentru că acolo se negociază, în Parlament, nu la Preşedinţie. Cred că vremurile acelea, când preşedintele arăta cu degetul, le considerăm apuse”, a spus recent Klaus Iohannis, potrivit RomaniaTV.net.

Astfel, Iohannis dă semne că fuge de promisiunile pe care i le-a făcut preşedintelui PDL, Vasile Blaga. Desemnarea lui Cătălin Predoiu pentru funcţia de premier, în cazul în care Iohannis ar ajunge preşedintele României, a fost stabilită de liderii celor două partide care formează Alianţa Creştin Liberală, înainte ca liderul PNL să fie desemnat candidatul ACL la alegerile prezidenţiale.

Această ezitare a lui Iohannis este pusă pe seama faptului că primarul Sibiului ar avea o altă înţelegere în ceea ce priveşte funcţia de premier. De asemenea, România TV spune că o cauză ar fi şi popularitatea pe care Cătălin Predoiu o are în rândul electoratului de dreapta, citând un sondaj realizat de Gândul, în care prim-vicepreşedintele PDL este considerat un prezidenţiabil mai bun decât Iohannis, de 80% dintre respondenţi.