Evenimentul Zilei > Economie > Investitorii în criptomonede au de unde alege. Cele mai spectaculoase creșteri din prima jumătate a anului
Investitorii în criptomonede au de unde alege. Cele mai spectaculoase creșteri din prima jumătate a anului

Investitorii în criptomonede au de unde alege. Cele mai spectaculoase creșteri din prima jumătate a anului

Topul primelor zece criptomonede care au înregistrat creșteri spectaculoase în prima jumătate a acestui an.

Mai multe criptomonede au înregistrat creșteri substanțiale în această primă parte a anului și au devenit atractive pentru potențialii investitori. Publicația Bitcoinst.com prezintă profilurile primelor zece critomonede care au înregistrat creșteri substanțiale.

Pe locul 10 se situează Fantom – FTM. Aceasta a înregistrat o creștere anuală, conform sursei citate de 3.964%.

Fantom este o platformă de contract inteligent open-source care este compatibilă cu Ethereum, dar mai ieftină și mai rapidă. Nu folosește Proof-of-Work sau Proof-of-Stake ci protocolul consens aBFT. Promite viteză, securitate și taxe reduse.

Platforma are o componentă DeFi încorporată în ea. Puteți utiliza Fantom Finance pentru tranzacționare, împrumuturi și împrumuturi de criptomonede, participare la miză de lichiditate și monede FTM. Aceasta este criptomoneda nativă a rețelei și ar putea crește mult mai mult dacă platforma atrage Dapps-urile potrivite.

WazirX – WRX criptomoneda indiană

Pe locul 9 se situează PROM cu o creștere anuală de 4.156%. PROM este moneda dezvoltată de Prometeus Network. Scopul acesteia este să ajute la protejarea datelor generate. Prometeus oferă control deplin asupra datelor personale și îi ajută pe utilizatori să genereze bani, dacă optează pentru acest lucru. Rețeaua folosește „tehnologii publice blockchain pentru a stabili un cadru descentralizat și rezistent la cenzură”.

Pe locul 8 se clasează WazirX – WRX cu o creștere anuală de 4.254%. WazirX este criptomonedă indiană susținută de Binance. Folosește simbolul WRX pentru operațiunile derulate.

Pe locul 7 se situează MATIC, cu o creștere anuală de 5.089%. Rețeaua Matic permite utilizatorilor să „creeze DApp-uri (aplicații descentralizate) scalabile”. Misiunea acestei companii de a simplifica „interacțiunea dintre utilizatori și lumea descentralizată”. Sunt all-in cu Ethereum și sunt „dedicați să-l ajute să adopte în masă”. Matic lucrează cu proiecte de înaltă calitate precum Decentraland și MakerDao.

Se află în proces de extindere și de schimbare a numelui în Poligon. Noul lor slogan este „Internetul blockchain-urilor Ethereum”. Moneda nativă a rețelei, MATIC, va păstra înregistrările existente cu același nume.

DOGE are o creștere de 6.708%

Pe locul 6. se situează DENT, cu o creștere anuală de 5.927%. Acest proiect este diferit de celelalte. Dent wireless a creat o piață pentru ca oamenii să cumpere, să vândă și să partajeze informații mobile. Platforma lor trece peste Ethereum. Până în prezent, Dent are 26 de milioane de utilizatori în 80 de țări.

Pe 5 se situează DOGE cu o creștere anuală de 6.708%. Criptomoneda Dogecoin a înregistrat una dintre cele mai de success povești ale acestui an. Aceasta este o monedă virtuală (criptomonedă) derivată din Litecoin introdusă pe 8 decembrie 2013. La fel ca și în cazul Bitcoin, monedele Doge se generează pe baza rezolvării unor blocuri de ecuații. Dogecoin are un program inițial de producție a monedelor rapid în comparație cu alte monede virtuale.

Pe locul 4 se situează CAKE care a înregistrat o creștere anuală de 6.897%. PancakeSwap este în esență clona UniSwap. Un schimb descentralizat sau DEX construit peste lanțul inteligent Binance, astfel încât taxele pentru fiecare tranzacție sunt considerabil mai mici decât cele din omologul său bazat pe Ethereum. PancakeSwap este unul dintre cele mai tari proiecte ale anului, chiar pe baza acestui lucru.

Utilizatorul câștigă CAKE prin participare sau prin furnizarea de lichiditate la bursă. Acest CAKE este combustibilul pentru tot felul de lucruri din ecosistemul PancakeSwap.

Primele trei locuri

Pe locul 3 se situează VRA – Verasity cu o creștere anuală de 8.561%. Verasity există din 2019, dar abia în 2021 a primit un brevet american. Este o soluție bazată pe blockchain care garantează că fiecare vizionare pe care o obține un videoclip este autentică și verificată. Serviciul lor funcționează pe oricare dintre playerele video utilizate în mod obișnuit. Utilizatorii primesc, de asemenea, un portofel pentru a stoca VRA și îl primesc drept recompensă pentru vizionarea anumitor videoclipuri. Creatorii de conținut obțin, de asemenea, un mod mai bun de a-și genera bani din conținutul lor.

Pe locul 2 se situează OMI cu o creștere anuală de 18.102% Jetonul OMI este mijlocul de schimb al platformei VeVe. Acolo se pot achiziționa și vinde obiecte de colecție digitale sau NFT-uri. Serviciul este construit peste blockchain-ul GoChain, deci OMI este un G Jeton O20. În curând, OMI va fi listat pe UniSwap. Așteptați valurile de maree.

Pe primul loc se situează COCI cu o creștere anuală de 35.277%. Este o altă clonă a unui produs bazat pe Ethereum. BakerySwap este atât un producător automat de piață sau AMM. Utilizatorii contribuie la fondul lor de lichidități și sunt compensați. În general se oferă recompense grozave pe care, desigur, le plătește în jetonul BAKE.

Și acest simbol este marele câștigător din prima jumătate a acestui an.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.