Viermii GIANT, care pot crește până la un metru în lungime, au fost găsiți prosperi în Franța după ce au invadat Europa în urmă cu aproximativ 20 de ani. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi.

O echipă de oameni de știință, condusă de Jean-Lou Justine, de la Muzeul de Istorie Naturală din Paris, a descoperit că viermii planezi într-o zonă împădurită din sudul Franţei.
 
Descoperirea bizară a survenit în urma unei anchete declanşată în urmă cu  patru când au fost descoperite cinci specii diferite de viermi gigant.
Dar exemplare din speciilor Bipalium și Diversibipalium sau bipaliinele pot atinge lungimi de până la un metru, a fost publicat recent într-un studiu.
 
Constatările publicate în jurnalul științific PeerJ au spus că "speciile prezente în Franța Metropolitană și în teritoriile de peste mări ar trebui să fie considerate specii străine invazive".
 
Viermii roșii de la Hammerhead sunt stabiliți într-o țară europeană, Franța, probabil în urmă cu aproximativ 20 de ani
Raportul arată că: "Numeroasele noastre înregistrări deschise în Metropolitan France ridică întrebări oamenilor de știință, care am fost uimiți că acești viermi lungi și viu colorați ar putea scăpa de atenția lor și a autorităților dintr-o țară europeană dezvoltată de atâta timp; o mai bună conștientizare cu privire la planionarii de teren este cu siguranță necesară. "
 
Planarienii de teren sunt un tip viermelar de viermi de sol sau viermi de pământ ușor de recunoscut prin capetele lor în formă de ciocan.
 
Viermii subțiri se dezvoltă deoarece pot mânca specii de nevertebrate pe care le vânează, atacă și consumă cu precizie brutală.
 
Acest lucru scoate in evidenta un spot  neasteptat al oamenilor de stiinta si autoritatile care se confrunta cu o invazie de animale mari invazive vizibile.
 
Marturiile fotografice și telefonice din partea așa-numitelor oameni de știință cetățeni i-au ajutat pe dr. Justine și echipa sa să ajungă la această concluzie.
 
În unele cazuri, oamenii au trimis exemplare vii sau conservate de alcool pentru studii ulterioare.
Viermii vii plat au fost tratați cu apă fierbinte și au persistat într-o baie de 95% etanol puternic sau o soluție de formaldehidă de 4%.
 
Viermii au fost apoi analizați la nivel molecular pentru a determina dacă aceștia erau identici cu rudele lor îndepărtate.
 
Studiul a concluzionat: "Am prezentat dovezi că se răspândesc mai multe specii și că cel puțin unul dintre ele este un prădător al râmelor, care sunt constituenți importanți ai faunei solului.

 

 

Te-ar putea interesa și: