ÎNVĂȚĂTOAREA ȘPĂGARĂ scapă de anchetă. Polițiștii și procurorii spun că NU SUNT DOVEZI ALE INFRACȚIUNII

ÎNVĂȚĂTOAREA ȘPĂGARĂ scapă de anchetă. Polițiștii și procurorii spun că NU SUNT DOVEZI ALE INFRACȚIUNII

Ancheta demarată de polițiștii de la Secția 6, din București, făcută sub coordonarea unui procuror, nu a putut dovedi că învățătoarea Dana Blându, de la Școala 10 este vinovată, deși a fost filmată în timp ce cerea bani de la părinții copiilor pentru a cumpăra cadouri pentru profesori.

Surse din Poliția Capitalei au dezvăluit pentru „Evenimentul zilei” că polițiștii de la Secția 6 au propus neînceperea urmăririi penale în cazul învățătoare Dana Blându. „Ancheta s-a desfășurat sub coordonarea doamnei procuror care a ajuns la aceeași concluzie ca și noi”, au explicat polițiștii. Mai exact, spun oamenii legii, după audierea mai multor părinți, s-a stability că „nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de primire de foloase necuvenite”. Mai mulţi părinţi de la Şcoala 10 au fost citaţi de poliţiştii Secţiei 6 pentru a da declaraţii referitoare la incidentul creat la unitatea de învăţământ. Audierile au început în luna ianuarie şi au durat aproximativ două săptămâni. Decizia finală în acest caz aparține procurorului de caz de la Parchetul Sectorului 2. Șpagă pe youtube Povestea a ieșit la iveală în luna decembrie, anul trecut, după ce un părinte a postat pe youtube o filmare realizată în timpul unei ședințe în care învățătoarea le spunea că trebuie să dea bani pentru cadourile profesorilor sau pentru conducerea școlii. Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 „Maria Rosetti”, din Capitală a decis, în 10 ianuarie, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându. Conducerea şcolii a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de aceasta. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Dosarul a fost trimise de procurori, în 8 ianuarie, la Secţia 6 Poliţie.

Totodată, Consiliul de Administraţie a decis încetarea detaşării directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, începând cu data de 13 ianuarie, anunţa într-o conferinţă de presă inspectorul general Constantin Trăistaru.

Ne puteți urmări și pe Google News