Evenimentul Zilei > Social > Inundaţii la Galaţi
Inundaţii la Galaţi

Inundaţii la Galaţi

Mai multe case şi grădini de la periferia municipiului Galaţi au fost inundate în urma ploilor care au căzut în ultimele zile, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, maior Eugen Chiriţă.

Primele victime ale inundaţiilor sunt cinci case din zona portului, unde apa pluvială adunată în stradă nu a mai putut fi evacuată prin gurile de canalizare existente. Nivelul apei în unele locuri a ajuns până la 40 de centimetri, afectând bunurile din locuinţe. Pentru evacuarea apei din imobile, ISU Galaţi acţionează cu o motopompă şi o autospecială. Dacă situaţia o va impune, oamenii de acolo vor fi evacuaţi, a adăugat Eugen Chiriţă, potrivit www.agerpres.ro.

Au mai fost inundate şi grădinile din cartierul periferic Barboşi, dar acolo totul a plecat de la un canal dezafectat. Acesta era folosit pe vremuri de combinatul siderurgic de la Galaţi pentru a se alimenta cu apă tehnologică. Din cauza ploii, apa pluvială din zonă s-a scurs în canal iar acesta a deversat către grădinile gălăţenilor. "La cererea ISU Galaţi, combinatul siderurgic a intervenit cu pompe, pentru a deversa surplusul de apă în Siret", a mai spus Chiriţă.