Evenimentul Zilei > Actualitate > Întreaga lume e în doliu! L-am pierdut pe omul care a schimbat istoria
Întreaga lume e în doliu! L-am pierdut pe omul care a schimbat istoria

Întreaga lume e în doliu! L-am pierdut pe omul care a schimbat istoria

Doliu la nivel internațional, după ce omul care a scris istorie a murit. Un astronaut din primul echipaj care a ajuns pe Lună a murit, în cursul zilei de miercuri, din cauza unei boli incurabile.

Astronautul american Michael Collins a murit la vârsta de 90 de ani. El a participat la misiunea Apollo 11, care a transportat primii oameni pe Lună. Anunțul acestui deces a fost făcut de familia astronautului prin intermediul unui comunicat de presă.

Americanul Michael Collins a fost membru al echipajului Apollo 11, prima misiune spaţială care a transportat un echipaj de astronauţi pe Lună. Acesta a murit miercuri la o vârstă foarte înaintată, de 90 de ani.

Michael Collins suferea de mai multă vreme din cauza unui cancer, după cum a anunţat familia sa în comunicatul de presă, informează AFP.

Michael Collins a fost pilotul al modulului de comandă al expediției Apollo 11. Pe timpul misiunii, el a rămas pe orbita Lunii, în modulul de comandă. Asta în vreme ce colegii lui din echipajul misiunii, Neil Armstrong şi Buzz Aldrin, au coborât pe suprafața lunară. Aceștia au devenit, astfel, primii oameni care au păşit pe Lună.

Apollo 11 și teoriile conspiraționiste

Apollo 11 este numele primei misiuni în care omul a pășit pe suprafața satelitului natural al Pământului. A fost, totodată, cea de-a cincea misiune cu echipaj uman din Programul Apollo, gestionat de NASA, și a treia care a plsat oameni pe orbita lunară.

Misiunea Apollo 11 a fost lansată pe 16 iulie 1969 și era constituită din Neil Alden Armstrong, comandantul misiunii, Michael Collins, pilotul modulului de comandă și Edwin Eugene „Buzz” Aldrin Jr., comandantul modulului lunar.

Pe data de 21 iulie, Armstrong și Aldrin au devenit primii oameni care au pășit vreodată pe Lună, în timp ce Collins orbita deasupra lor.

Criticii acerbi ai „aselenizării”, creatorii unor adevărate teorii ale conspirației au negat faptul că misiunea și-ar fi atins obiectivul. Ei au susținut că filmul realizat cu acest prilej ar fi fost făcut într-un studio de pe Pământ.

Scopul falsificării ar fi, după unii, justificarea fondurilor deturnate din programul Apollo. Alții consideră că misiunea Apollo 11 ar fi ajuns pe Lună, dar filmul cu ceea ce s-a petrecut cu adevărat acolo este ținut secret, în vreme ce ipubliculu i-a fost servit un fals.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.