Evenimentul Zilei > Social > Intră în vigoare de mâine, 1 Martie! Peste un milion de români sunt vizaţi. Ce restricţii se vor ridica
Intră în vigoare de mâine, 1 Martie! Peste un milion de români sunt vizaţi. Ce restricţii se vor ridica

Intră în vigoare de mâine, 1 Martie! Peste un milion de români sunt vizaţi. Ce restricţii se vor ridica

Italia propune noi reguli în privința pandemiei, astfel că, de la 1 martie, se anunță măsuri de relaxare, menită să ducă la relansarea sectorului turistic.

Noile măsuri prevăd ca turiștii care ajung în Italia să utilizeze un certificat verde.

„De la 1 martie, în Italia, numărul de spectatori pe stadioane și săli de concerte crește la 75% și, respectiv, 60%. Ceea ce este, însă, și mai important este că din prima zi a lunii viitoare turiștii străini vor reuși să ajungă mai ușor pe teritoriul italian doar cu certificatul verde de bază, obținut în urma vaccinării, a vindecării sau a unui test de diagnosticare a coronavirusului, desigur negativ”, afirmă RADOR.

În ceea ce privește accesul în restaurante sau mijloace de transport, alături de posibilitatea cazării în regim hotelier, turiștii de pe teritoriul Italiei trebuie să dețină un certificat verde.

„Același green pass este necesar și pentru a mânca în restaurante, pentru a călători cu mijloacele de transport în comun, pentru a schia sau pentru a dormi într-un un hotel. Italia renunță, totodată, și la carantina impusă cetățenilor care vin din state din afara Uniunii Europene”, mai spun cei de la RADOR.

Italia vrea să consolideze economia țării

Italienii urmăresc ca în sezonul de primăvară să înregistreze creșteri economice din sectorul turismului.

„Această relaxare a restricțiilor, care vizează consolidarea redresării economiei, ar trebui să fie benefică pentru sectorul turismului, grav afectat de pandemie, mai ales în apropierea sărbătorilor de Paște și a vacanței de vară.

Mario Draghi, premierul Italiei a anunțat că starea de urgență nu va fi prelungită, dar că se va menține necesitatea prezentării unui certificat verde, cel puțin până în sezonul estival.

Marea Britanie anunță sfârșitul pandemiei și ridicarea tuturor restricțiilor

Prezent în fața Camerei Comunelor, premierul britanic anunță că autoizolarea celor testați pozitiv, va fi înlăturată.

Mai mult, începând cu 1 aprilie 2022, aprovizionarea cu teste rapide gratuite va fi îndreptată către categorii specifice ale populației britanice.

Oficialul a adoptat această decizie în urma luării în calcul a situației actuale a Marii Britanii, care este pregătită să renunțe la măsurile restrictive, după doi ani de eforturi susținute împotriva răspândirii pandemiei de COVID.

„COVID-ul nu va dispărea brusc, aşa că persoanele care ar aştepta sfârşitul războiul înainte de a elimina reglementările rămase ar restrânge libertăţile poporului britanic pentru o lungă perioadă de timp”, a declarat Boris Johnson.

Pandemia a afectat bunăstarea mentală și șansele de viață ale copiilor

Prim-ministrul Boris Johnson este de părere că situația pandemică a avut efecte negative asupra mentalului colectiv, a economiei, ori a societății.„Guvernul în cauză nu crede că acest lucru este corect sau necesar. Restricţiile afectează economia, societatea, bunăstarea mentală şi şansele de viaţă ale copiilor noştri, iar noi nu trebuie să mai plătim acest cost enorm”¸

Motivul pentru care se ridică restricțiile în Marea Britanie este legat de nivelul crescut de imunitate dobândit de populație.