Din cele 98 de autobuze ale societăţii de transport public din Timişoara doar jumătate sunt folosite. Situația este identică şi în cazul tramvaielor sau al troleibuzelor, arată Digi24. „În acest moment noi avem angajaţi la secţia tramvaie 90 de vatmani, la secţia autobuze 100 de şoferi, iar şi la secţia troleibuze 70”, a declarat pentru sursa citată Nicu Bitea, directorul general al STPT. El spune că  că mai e nevoie de 60 de șoferi. E dispus să angajeze unii și din alte județe ale țării, urmând să le ofere, pe lângă salariul atractiv, cazare și bonuri de masă.

„Un şofer şi un vatman care doresc să facă ore suplimentare şi care muncesc efectiv şi sâmbăta şi duminica, bineînţeles conform legislaţiei în vigoare fără nicio problemă pot ajunge la un salariu net de 4.500 de lei”, a mai spus Bitea, conform aceleiași surse.

Societatea de Transport Public Timişoara are și şcoală de formare profesională, pentru viitorii șoferi, iar timp de şase luni, cât învață, aceștia sunt încadraţi ca muncitori necalificaţi şi primesc un salariu net de 2.250 de lei.