Într-o declarație dată la Miercurea Ciuc, Korodi Attila, liderul deputaților maghiari a apreciat că șansele ca anticipatele să fie organizate în perioada următoare au crescut.

„Desigur, nu este uşor de ajuns la anticipate. Dar dacă depinde de UDMR, UDMR va spune ‘da’. Noi vrem anticipate, vrem ca în jurul alegerilor locale şi nu în aceeaşi zi, pentru că Curtea Constituţională nu permite, dar în jurul alegerilor locale să se bifeze şi acest pas şi atunci, din vară, România să aibă un guvern mult mai stabil din punct de vedere al susţinerii parlamentare”, a declarat Korodi Attila.

Potrivit acestuia, UDMR a ajuns la această concluzie în urma unei analize pe care a făcut-o în decembrie, după ce PNL a recurs la procedura asumării răspunderii în Parlament pentru mai multe proiecte legislative, printre care și legile bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale

„Suntem pregătiţi (pentru alegeri anticipate – n.red.), pentru că noi, reprezentând o comunitate etnică, efectiv nu funcţionăm ca un partid politic, avem altă relaţie cu comunitatea maghiară decât poate să aibă un partid politic clasic şi suntem pregătiţi oricând să participăm la alegeri care sunt la termen sau înainte de termen. Nu a fost nicio înţelegere cu PNL, pentru că noi orice decidem, spunem şi public”, a conchis Korodi Attila.

Precizăm că la finalul lunii decembrie, consiliile județene din Harghita și Covasna, conduse, precum și primăriile din Miercurea Ciuc și Sf. Gheorghe, conduse de lideri ai UDMR, au primit alocări financiare de ordinal zecilor de milioane de lei din partea Guvernului PNL.

Prin două hotărâri de guvern adoptate la finalul lunii decembrie, anul trecut, Guvernul a alocat sume importante consiliilor județene și primăriilor conduse de lideri UDMR. Municipiile Sfântu Gheorghe (Covasna), condus de Antal Árpád András și Miercurea Ciuc (Harghita), condus de Róbert Kálmán Ráduly, ambii din UDMR, au primit de la Guvernul PNL câte 20 de milioane de lei. Consiliile Județene din Covasna și Harghita au beneficiat, de asemenea, de alocări financiare consistente, 4 milioane și, respectiv, 9,67 milioane de lei. Consiliul Județean Mureș, al cărui președinte este tot un lider local al UDMR a primit 8,5 milioane de lei.

 

 

Te-ar putea interesa și: