Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > MARE ATENȚIE ce POSTAȚI PE INTERNET! Noua INCHIZIȚIE NU IARTĂ pe nimeni
MARE ATENȚIE ce POSTAȚI PE INTERNET! Noua INCHIZIȚIE NU IARTĂ pe nimeni

MARE ATENȚIE ce POSTAȚI PE INTERNET! Noua INCHIZIȚIE NU IARTĂ pe nimeni

Mare atenție ce postați pe internet! Nu forțați nota ca să obțineți mai multe like-uri, pentru că riscați să intrați în mari belele. Ca și vechii comuniști din lagărul socialist, progresiștii se tem ca dracul de tâmâie de libertatea cuvântului. Pentru ei nu există nici „figure de stil”, nici oameni inofensivi.

Speriați că popoarele s-ar putea trezi și le-ar putea strica planurile, fac eforturi disperate să închidă gura oricui arată cât de aberante sunt politicile pro-imigrație. Ceea ce se întâmplă în Suedia, cea auto-declarată superputerea umanitară a lumii, este doar un balon de încercare. Cum experimentul a day roade, acum se încearcă implementarea lui pe scară largă.

Ultima victimă a Inchiziției progresisto-globaliste este un bătrânel trecut de 70 de ani din orașul suedez Uddevalla, care a compărut în fața instanței pentru „incitare la ură rasială”. Crima de neiertat a pensionarului este de fapt un comentariu postat pe Facebook cu privirea la informațiile prezentate de radioul public suedez SVT. Mai precis, omul a declarat că nu crede că numai 20 la sută dintre somalezii din Suedia nu lucrează. Ba, mai mult, a spus că „niciun somalez nu poate să muncească, pentru că somalezii sunt cei mai leneși oameni de pe Pământ”. Deși, evident, bietul bătrân nu ar putea face rău niciunei muște, Inchiziția progresistă s-a sesizat imediat. Un ONG de stânga specializat în delațiuni (Näthatsgranskaren) le-a raportat polițiștilor crima bătrânului, iar omul a fost adus în fața instanței. Omul a declarat că nu-și mai amintește postarea, dar a recunoscut că a comentat unele articole. „Am scris uneori despre musulmani și în familia mea jumătate sunt musulmani. Dar chiar și ei spun că imigranții vor fi acum peste tot.”

Nu se știe deocamdată dacă bătrânul va fi condamnat la plata unei amenzi sau trimis la închisoare. Oricum cazul său nu este singular. În 2017, un septuagenar din Gotenburg a fost amendat cu echivalentul a 1166 de lire sterline pentru că i-a numit pe musulmani "maimuțe". Dar nu numai pensionarii au devenit ținte pentru Inchiziția progresistă
din Suedia. Un medic din districtul Västernorrland a fost concediat după ce a fost acuzat că răspândește mesaje naziste pe internet.
Primul exemplu este de-a dreptul hilar. Ca răspuns la intervenția unei deputate suedeze din Parlamentul european în care aceasta cerea Uniunii Europene să treacă peste obiecțiile țărilor care refuză să primească imigranți, medicul a scris: “Oare ce ar trebui să facem cu aceste feministe nebune? Oare ar trebui să le trimitem la saudiți?”.
 

Al doilea comentariu incriminator este, ce-i drept, mult mai violent și nu tocmai normal. Medicul spune că „este o datorie creștinească” „să-i împușcăm pe toți acești criminali invadatori în picior. Apoi, să le punem niște bandaje și să le arătăm calea spre Maroc, sfătuindu-i ca data viitoare să ceară azil într-un mod civilizat”.

Este evident pentru toată lumea că a acuza un întreg grup de oameni pentru faptele unui individ nu este un lucru bun și nici prea inteligent. Nici insultele aruncate împotriva unor populații întregi nu dovedesc prea mult bun simț. Dar de aici și până la a aduce niște oameni în vârstă în fața instanței pentru niște cuvinte scrise într-o doară pe paginile de Facebook e cale lungă. Să nu vă faceți iluzii, Inchiziția mondială nu e interesată de sentimentele rănite ale imigranților sau minorităților. Adevărata țintă a delațiunilor acestor ONG-uri (Näthatsgranskaren din Suedia, Hope not Hate din Marea Britanie, SOS Racisme din Franța sau Southern Poverty Center din Statele Unite) sunt banii. Ce sume vehiculează inchiziția progresistă, vă spun însă într-un alt articol.