Evenimentul Zilei > Monden > Internauții de pe Glob iau la mișto epidemia de coronavirus! Umor negru

Internauții de pe Glob iau la mișto epidemia de coronavirus! Umor negru

Nu a existat dramă care să nu fie pusă sub lupa internauților pentru a da naștere unor glume macabre. Nici situația alarmantă a răspândirii virusului misterios din familia coronavirusurilor, care a ucis deja peste 20 de persoane și a băgat toată lumea în stare de alertă.

„M-am gândit că 2020 o să fie un an bun!În primele trei săptămâni: Australia arde, SUA și Iran intra în război, mai sunt 100 de secunde până la Apocalipsă conform Ceasului realizat de cercetătorii de fizică atomică, război civil în Libia, coronavirus….”, scrie, ironic și supărat un internaut.

De la începutul acestui dezastru biologic, glumele pe această temă s-au viralizat mai rapid decât virusul.

La început, oamenii au tratat epidemia ca o situație generată artificial, pentru profit:

„Coronavirus, scoatem profit din tratament”

Apoi au început să se concentreze pe prevenție:

Când s-a aflat că purtatorul acestui virus periculos a fost un șarpe:

Revenind la prevenție, iată cum NU se poartă o mască:

Denumirea familiei din care face parte virusul a fost un subiect ofertant. „Dacă am putea să trecem direct la subiect și să numim coronavirusul chinez direct KUNG FLU (Flu – gripă), ar fi grozav!”:

În final, cele mai accesate glume au fost cele care prezentau celebra bere Corona, ca fiind sursa virusului – și mulți s-au declarat infectați, dar au spus că se tratează cu o felie de lime.

„Prima victimă mexicană a Corona Virus”

Coronavirusurile (CoV) sunt o familie numeroasă de virusuri care provoacă boli, de la răceala comună la boli mai severe, cum ar fi Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) și Sindromul Respirator Acut Sever (SARS-CoV). Noul coronavirus (2019-nCoV) este o tulpină nouă care nu a fost identificată anterior la om.

Coronavirusurile sunt infecții de origine zoonotică, care pot fi transmise între animale și oameni.

La 31 decembrie 2019, un cluster de pneumonii de etiologie necunoscută a fost raportat în orașul Wuhan, provincia Hubei din China. La 9 ianuarie, autoritățile chineze au raportat în mass-media că cauza acestei pneumonii virale a fost identificată inițial ca un nou tip de coronavirus, care este diferit de orice alte coronavirusuri umane descoperite până acum.