Interlopul preferat al politicienilor, în arestul poliţiei

Interlopul preferat al politicienilor, în arestul poliţiei

Liderul interlopilor din Olt, cunoscut nu doar pentru zecile de dosare penale adunate de membrii clanului său, ci şi prin cumetriile cu politicieni şi magistraţi, a fost arestat pentru 29 de zile.

Lider al interlopilor din Olt, cumătru cu politicieni, magistraţi, afacerişti şi personaje-cheie în administraţia publică, Sandu Anghel - devenit celebru drept "Bercea Mondial, preşedintele romilor" - a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Motivul: şi-ar fi înjunghiat un nepot - Ionuţ Anghel, de 17 ani -, ceea ce i-a adus un nou dosar penal pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri.

Deşi Bercea le-a declarat poliţiştilor - care l-au capturat în Capitală, cu sprijinul SRI - că vinovat de incident ar fi de fapt fiul său în vârstă de 14 ani, anchetatorii îl contrazic. "Avem probe solide împotriva lui Sandu Anghel, care va trebui să răspundă şi pentru alte fapte", a explicat procurorul de caz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproape 40 de dosare penale

E drept că pe numele lui Sandu Anghel şi ale apropiaţilor săi au fost întocmite, în ultimii cinci ani, aproape 40 de dosare penale pentru infracţiuni ce acoperă mare parte din Codul Penal. Până acum însă, Anghel nu a stat nici o zi după gratii.

Interlopul a intrat în vizorul opiniei publice după ce copiii i-au fost botezaţi de Theodor Stolojan, de şefi din administraţia locală, dar şi de magistraţi precum Maria Huza, fosta preşedintă a Tribunalului Bucureşti. Pentru unul dintre nepoţi l-a ales drept naş pe fratele preşedintelui, Mircea Băsescu. De altfel, Bercea l-a "curtat" pe Traian Băsescu în campania electorală din 2009, când a încercat să se apropie şi de PSD.