Evenimentul Zilei > Actualitate > Interlopi din Capitală, ridicați de poliție. Razii de amploare organizate de polițiști
Interlopi din Capitală, ridicați de poliție. Razii de amploare organizate de polițiști

Interlopi din Capitală, ridicați de poliție. Razii de amploare organizate de polițiști

Duduienii și Sportivii au ​din nou probleme cu legea. Aceștia au fost luați de poliție miercuri într-un dosar de fals și corupție.

Au fost efectuate aproximativ 50 de percheziții, atât în Capitală, cât și în alte cinci județe. Membrii rețelei sunt acuzați că ar fi furat mașini de lux din zona de vest a Europei.

Aceștia făceau acte false și le aduceau în România. După ce le treceau graniță, membrii grupării îi mituiau pe angajații din Sectoarele 4 și 5 ale Capitalei pentru a-i ajuta să le înmatriculeze, iar ulterior să le vândă.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, citat de Agerpres, au fost puse în aplicare 48 de mandate de percheziţie domiciliară şi 51 de mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa şi Mureş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual şi tăinuire.

Cum procedau cu mașinile

Faptele s-ar fi petrecut din 2020 și până în prezent. Procurorii suspectează mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, care ar fi transportat şi înmatriculat mașinile pe teritoriul României prin utilizarea de acte de provenienţă false.

„Din extinderea cercetărilor a rezultat şi faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pretinzând că au influenţă asupra unor angajaţi din direcţiile de taxe şi impozite ale unor primării şi Registrul Auto Român şi îi pot determina pe aceştia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să îşi îndeplinească în mod contrar atribuţiile de serviciu şi să înmatriculeze aceste autoturisme”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente.