Conform m.luju.ro, Pop a informat ÎCCJ că unele înregistrări ale SRI, din dosarul judecătorilor Tribunalului Municipiului Bucureşti, reprezintă “montaje realizate prin juxtapunerea unor fragmente din alte interceptări”.

La această situaţie s-a ajuns după ce judecătorul Ciprian Alexandru Ghiţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a pronunţat în fond mai multe pedepse grele în dosarul în care DNA a inculpat mai mulţi judecători sindici de la Tribunalul Bucureşti sub acuzaţia că ar fi luat mită de la afaceristul Dan Adamescu, patronul Astra Asigurări.

Astfel, judecătorul sindic Mircea Moldovan a primit o pedeapsă de 22 ani pentru mită de 7.000 euro. Moldovan i-a formulat plângeri penale judecătorului de la fond, Ciprian Alexandru Ghiţă, pe care l-a acuzat de încălcarea gravă a drepturilor sale procesuale, printre care şi respingerea tuturor probellor propuse în apărare, inclusiv proba cu expertizarea interceptările audio-video, folosită de DNA împotriva lui.

În cele din urmă, instanţa a dispus efectuarea unei expertize criminalistice a vocii şi vorbirii, iar expertul INEC a analizat probele-cheie în acuzare. Concluziile: fişierele care conţineau interceptări telefonice şi ambientale ale judecătorilor sindici de la TMB au fost declarate drept simple copii, care nu erau originale şi autentice.