Inter a câștigat titlul de campioana Italiei pe terenul lui AC Milan. Meci incredibil

Inter a câștigat titlul de campioana Italiei pe terenul lui AC Milan. Meci incredibil Inter campioana 2024 sursa: EVZ

Inter Milano a câștigat derby-ul cu AC Milan, încheind meciul cu scorul de 2-1, și a capturat titlul de campioni ai Italiei. Meciul a început perfect pentru Inter, cu un gol marcat de Francisco Acerbi în minutul 18. După o lovitură de cap plasată impecabil la colțul lung, urmare a unei devieri de la Pavard la un corner executat de Darmian. Ca Mircea Lucescu în tinerețe.

Lautaro Martinez a ratat o șansă uriașă de a dubla avantajul, trăgând mult peste poartă din centrul careului la jumătatea primei reprize. Răspunsul lui AC Milan a venit prin Rafael Leao, care a șutat puternic, dar direct pe direcția portarului Yann Sommer.

Entuziasmul suporterilor Interului a crescut în minutul 49, când Marcus Thuram a marcat cu un șut puternic, învingându-l pe Maignan. Cu toate acestea, în minutul 80, Tomori a adus speranțe pentru Milan după ce a înscris în urma unei faze fixe. Meciul a fost marcat de tensiuni în minutele de prelungire, când trei jucători - Hernandez și Calabria de la AC Milan și Dumfries de la Inter - au fost eliminați după un conflict intens pe teren.

Inter sărbătorește pe ritm de manele

Inter a rezistat presiunii, menținând scorul de 2-1 și câștigând astfel al 20-lea titlu de campioni, depășind rivala pe terenul acesteia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jucătorii de la Inter Milano au sărbătorit cucerirea titlului de campioni ai Italiei pe ritmurile melodiei „Made in România”, interpretată de artistul Ionuț Cercel.

După ce au celebrat victoria pe teren alături de suporteri, sărbătoarea a continuat în vestiarul echipei. Acolo, fotbaliștii au entuziasmat atmosfera cântând inițial imnuri ale clubului, urmate de melodia lui Ionuț Cercel, scrie GSP. Într-un spirit de unitate, jucătorii s-au adunat într-un cerc, așteptând cu nerăbdare refrenul. Când acesta a răsunat la maximum prin boxele vestiarului, toți s-au prins într-o horă plină de bucurie, celebrând triumful lor în campionatul italian.

„Chiar dacă ești moldovean, ardelean sau țigan suntem made in Romania (iali iali iali) Chiar dacă ești moldovean, ardelean sau oltean suntem made in Romania (iali iali iali)

Planurile de sărbătoare continuă cu un tur de onoare al orașului într-un autocar descoperit, programat pentru ziua următoare, dacă condițiile meteo vor permite. Acest triumf consolidează poziția Interului în istoria fotbalului italian, oferind un final de sezon spectaculos pentru fanii nerazzurri.