Roboții pentru sex sunt setați să devină atât de reali încât este posibil să nu reușim să observăm diferența. Inteligența artificială ar putea crea o populație de roboți care vor fi incognito printre noi.

Expertul în roboţi sexuali Brick Dollbanger a declarat, potrivit thesun, că în cele din urmă cyborgs-ul va fi atât de real în aparenţă, iar procesul lor de gândire și vorbire vor fi "perfecte".  El a mai adăugat: "Știu destule despre robotică pentru a înțelege că, în următorii câțiva ani, roboții vor merge printre noi:  "Îi vom vedea pretutindeni, şi nu-i vom deosebi de noi".

Prognoza sa viitoare se bazează pe analiza a ceea ce industria de robotică poate face deja și care urmează să o facă. Iar previziunile lui Dollbanger sunt informaţii directe, din experiențele sale prin testarea lui Harmony, un robot de sex, fabricat de compania Realbotix din Statele Unite.  Această păpușă are deja capacitatea de a reacționa în timpul sexului, clipeşte din ochii și capul se deplasează în timpul actului sexual.  Aceasta vine ca un expert de sex recomandat pentru a vă îmbunătăți căsnicia sau relația".

Mai mult, Dr. Marina Ashade, alt expert în tehnologie spune că "influențează în bine sexul și dragostea", şi că "sex-bots" ar putea deveni la fel de important în căsnicie ca și cuptorul cu microunde.