Evenimentul Zilei > Justitie > Întâmplare bizară. Cum a rămas fără dosar un apropiat al clanului Corduneanu
Întâmplare bizară. Cum a rămas fără dosar un apropiat al clanului Corduneanu

Întâmplare bizară. Cum a rămas fără dosar un apropiat al clanului Corduneanu

Dosarul unui apropiat al clanului Corduneanu a fost distrus, alături de altele, în incendiul care a avut loc la Judecătoria Iași. Silviu Iulian Gîtlan a fost condamnat recent la 1 an, 4 luni și 328 de zile de închisoare, pentru refuzul de recoltare a probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a formulat o contestație la executare, prin intermediul căreia speră să ajungă în curând acasă, numai că dosarul său a fost făcut scrum în urma incendiului de la Judecătoria Iași.

Zeci de dosare au fost distruse după ce flăcările au cuprins un birou de la etajul V al sediului Judecătoriei Iași. Printre dosarele distruse se regăsea și o contestație la executare formulată de Silviu Iulian Gîtlan, unul dintre apropiații clanului Corduneanu.

Magistrații au dispus reconstituirea dosarului

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent reconstituirea dosarului de contestație la executare formulat de un apropiat al clanului Corduneanu, respectiv Silviu Iulian Gîtlan. De asemenea, următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 4 decembrie 2020. Atunci, judecătorii vor decide dacă pedeapsa primită de Gîtlan va fi sau nu diminuată.

„Am formulat o cerere de recunoaștere a unor perioade deja executate de către clientul meu, în urma unor sentințe emise de Curtea de Apel Suceava și de către Tribunalul Maramureș. Asta, după ce clientul meu, Silviu Iulian Gîtlan, a fost pedepsit de către Judecătoria Iași pentru refuz de recoltare a probelor biologice. Știu că această contestație la executare a fost distrusă în acel incendiu, dar dosarul a fost reconstituit”, a declarat ieri avocata Anca Drăgoi, cea care îl reprezintă pe apropiatul clanului Corduneanu.

Cu câteva luni în urmă, Silviu Iulian Gîtlan, cunoscut în lumea interlopă sub porecla de „Gâgă”, a fost încătușat după ce ar fi refuzat să i se preleveze probe biologice, cu toate că mirosea a alcool. Apropiatul clanului Corduneanu se afla la volanul unui bolid Mercedes.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 36 de ani, cercetat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Agenții din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de bărbat. Șoferul mirosea a alcool, dar a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest. De asemenea, el a refuzat să fie dus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, acesta a fugit din locul depistării sale”, au afirmat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Conform acestora, după ce a fost prins, pe baza probatoriului administrat, pe 24 februarie 2020, Gîtlan a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, scrie bzi.ro.

Un birou al Judecătoriei Iași a fost cuprins de flăcări

Astfel, instanța a reconstituit sau va reconstitui cauze ce privesc deținuți care au contestat măsurile luate de Penitenciarul Iași, șoferi prinși băuți sau fără permis la volan, lovire sau alte violențe, violență în familie, liberări condiționate sau menținerea internării medicale.

La începutul lunii trecute, un birou din cadrul Judecătoriei Iași a fost cuprins de flăcări. Biroul care se află la etajul V al sediului instanței a fost distrus în incendiu, cauza oficială fiind efectul termic al curentului electric.