Evenimentul Zilei > Social > Întâlnirea cu Mitică, „bucureșteanul par excellence”
Întâlnirea cu Mitică, „bucureșteanul par excellence”

Întâlnirea cu Mitică, „bucureșteanul par excellence”

Săptămâna ce urmează numără evenimente culturale de excepție. Gigi Căciuleanu revine pe scena care l-a consacrat, istoria orașului Slobozia, în imaginile surprinse de Costică Acsinte, se vede la București într-o expoziție generoasă, trupa Subcarpați își serbează aniversarea. Între timp, la Timișoara ajunge cel mai în vogă scriitor islandez, un adevărat fenomen

După aproape patru decenii, dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu revine pe scena de la Țăndărică în cadrul unui eveniment prilejuit de lansarea albumului „Gigi Căciuleanu – Omul Dans”, semnat de criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu. Luni, 26 noiembrie, de la ora 18.00, „omul dans” va susține recitalul „Text Shop”, un one-man show care favorizează un contact și dialog aparte cu publicul. Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal ens – Concertul pentru pian si orchestră nr. 2 şi Ceaikovski – Simfonia „Manfred”.

Noul Mitică Popescu, la Nottara

Teatrul Nottara anunță premiera spectacolului Mitică Popescu de Camil Petrescu, în reîncepe un turneu pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa. Primul concert este programat la Ateneul Român pe 28 noiembrie, de la ora 19.00, iar programul conţine: George Enescu – Rapsodia I în La major, Saint-Sagia lui Dan Tudor, vineri, 30 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu. Caragiale spunea că „Mitică este bucureșteanul par excellence”, dar teza acestui spectacol este că un om nu trebuie judecat după ceea ce spune, ci după faptele sale. Teatrul Nottara aduce pe scenă un Mitică Popescu nou: sensibil și comic fără ostentație.

De Ziua națională, Subcarpați și Acsinte

De 1 decembrie, trupa Subcarpați își sărbătorește aniversarea, ocazie cu care bucureștenii sunt invitați în cortul de la Arenele Romane. Warm up-ul începe la ora 20.00, iar Subcarpați intră pe scenă la ora 22.00. Prețul unui bilet este de 65 de lei în presale, 80 de lei la intrare, în seara concertului.

Tot de Ziua Națională, ACSINTE. 100, expoziția cu fotografii de la începutul secolului 20, din colecția personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, ajunge la București cu imagini din Slobozia începutului de secol trecut. Vernisajul va avea loc sâmbătă, de la ora 18,00, Casa Dacia, expoziția putând fi vizitată timp de patru zile în intervalul orar 12:00- 1:00. Intrarea este liberă.

Doi ani de „Bufnițe”

Cu ocazia aniversării a doi ani de la deschiderea celei mai dinamice librării independente din țară, „La Două Bufnițe”, la Timișoara ajunge unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani islandezi, Jón Kalman Stefánsson, ale cărui cărți sunt traduse în limba română la editura Polirom. Cititorii sunt invitați la o întâlnire cu acesta duminică, 2 decembrie 2018, la ora 17.00.