Editura Evenimentul si Capital

Tudorel Toader s-a întâlnit miercuri cu GRECO pentru a discuta despre STATUTUL JUDECĂTORILOR

Autor: | | 6 Comentarii | 1615 Vizualizari

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, sâmbătă, pe Facebook, un comunicat de presă prin care anunţă că s-a întâlnit miercuri cu echipa de experţi ai Grupului de State împotriva Corupţiei (GRECO).

"În data de 21 februarie 2018, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiţiei, a avut o întrevedere cu echipa de experţi - raportori ai Grupului de State împotriva Corupţiei (GRECO). Întrevederea a avut ca obiect discutarea amendamentelor aduse Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi a implicaţiilor practice pe care acestea le pot avea asupra sistemului judiciar român", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Justiţiei, făcut public de Tudorel Toader pe Facebook.

Delegaţia Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), care a vizitat România în perioada 21-22 februarie, a subliniat că magistraţii responsabili cu instrumentarea şi judecarea infracţiunilor de corupţie ar trebui să beneficieze de independenţă, inclusiv în cazul mecanismelor disciplinare

"Delegaţia GRECO subliniază că cei responsabili cu anchetarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor de corupţie ar trebui să beneficieze de independenţa şi autonomia corespunzătoare funcţiilor lor şi să nu fie supuşi unor influenţe nepotrivite. Acest lucru se aplică şi în cazul mecanismelor disciplinare, în timp ce judecătorii şi procurorii trebuie să respecte cele mai înalte standarde de integritate", se afirmă într-un comunicat emis de instituţia din cadrul Consiliului Europei.

"Echipa GRECO subliniază că este important ca toate instituţiile statului să conlucreze şi să se respecte reciproc, în conformitate cu principiile separaţiei puterilor, ale independenţei şi imparţialităţii sistemului judiciar şi ale egalităţii în faţa legii", mai notează instituţia.

Concomitent delegaţia GRECO a "invitat din nou autorităţile să ia în considerarea opţiunea de a solicita opinia Comisiei de la Veneţia în legătură cu pachetul de legi privind reforma justiţiei".

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI