Evenimentul Zilei > Social > S-a creat o NOUĂ INSULĂ. NASA a luat cu asalt „FORMAȚIUNEA BIZARĂ” din OCEAN pentru a recolta PROBE. Legătura SUSPECTĂ cu planeta MARTE
S-a creat o NOUĂ INSULĂ. NASA a luat cu asalt „FORMAȚIUNEA BIZARĂ” din OCEAN pentru a recolta PROBE. Legătura SUSPECTĂ cu planeta MARTE

S-a creat o NOUĂ INSULĂ. NASA a luat cu asalt „FORMAȚIUNEA BIZARĂ” din OCEAN pentru a recolta PROBE. Legătura SUSPECTĂ cu planeta MARTE

Cea mai nouă insulă a lumii, formată în timpul unei erupţii vulcanice în urmă cu trei ani în Oceanul Pacific, ar putea oferi indicii despre cum ar fi apărut forme de viaţă pe planeta Marte.

Insula Hunga Tonga Hunga Ha'apai a apărut la aproximativ 65 de kilometri la nord de Nuku'alofa, capitala statului Tonga, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015. Iniţial, oamenii de ştiinţă s-au aşteptat ca această formațiune de pământ să dispară în câteva luni.

Însă, potrivit NASA, insula s-a dovedit mai rezistentă decât era aşteptat, probabil pentru că în timpul erupţiei vulcanice, prin amestecul apei calde cu cenuşa s-a format o substanţă asemănătoare betonului, cunoscută drept „tuf”.

Insula, care iniţial a măsurat un kilometru lăţime, doi kilometri lungime şi aproximativ 100 de metri înălţime, ar putea rezista într-o perioadă de 6 până la 30 de ani.

Jim Garvin, cercetător la Goddard Space Flight Center al NASA, a spus că planeta Marte a avut multe insule vulcanice similare care ar fi fost înconjurate de apă în momentul formării lor, scrie DailyMail.